Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Radni doručak Abazovića sa ambasadorima Kvinte i EU

Radni doručak je bio prilika da se u otvorenom i prijateljskom razgovoru, kako navode iz Vlade, razmijene mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji, ali i izazovima u kontekstu geopolitičkih izazova uslovljenih agresijom Ruske Federacije na Ukrajinu

U Vili “Gorica” danas je održan radni doručak predsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića sa ambasadorima zemalja Kvinte i šeficom Delegacije EU u Crnoj Gori.

Radnom doručku sa Abazovićem, kako su saopštili, prisustvovali su Kristina Oana Popa šefica Delegacije EU u Crnoj Gori,  Džudi Rajznig Ranke ambasadorka SAD, Karen Medoks ambasadorka Velike Britanije, Kristijan Timonije ambasador Francuske, Robert Veber ambasador Njemačke i  Damiano Rampini zamjenik ambasadora Italije u Crnoj Gori.

Radni doručak je bio prilika da se u otvorenom i prijateljskom razgovoru, kako navode iz Vlade, razmijene mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji, ali i izazovima u kontekstu geopolitičkih izazova uslovljenih agresijom Ruske Federacije na Ukrajinu.

“Vlada je nedvosmisleno i isključivo posvećena EU integracijama, o čemu svjedoči i nedavno održan Savjet za stabilizaciju i pridruživanje u Podgorici, ali i civilizacijskim vrijednostima”, kazao je Abazović podsjetivši na podršku teritorijalnom suverenitetu i integritetu Ukrajine tokom boravka u Kijevu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pe Pera
20.07.2022-09:05 09:05

A šta je bilo na meniju? Jel se razgovaralo o agresiji amerike na Siriju i Irak, ili o bekstvu iz Afganistana? O potpaljivanju vatre oko Tajvana?
A o Jemenu? Sudanu?
Samo pitam…..