Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Radman: Političkom hajkom izvršena cenzura u kulturi

''Nekoga je to možda iznenadilo, ali ne i one koji od 30. avgusta upozoravaju da je na vlast u Crnoj Gori došla ultradesničarska, konzervativna i klerofašistička struja, koja je - kako sada vidimo - u nesaglasju i sa igranim filmovima''

Hajka koju su fiktivni žabljački odbori nacionalističkih i kvazi stranaka pokrenuli protiv jednog festivala zato što je najavio projekciju jednog od najboljih globalnih filmova iz prošle godine, najbolje govori o karakteru vlasti u Crnoj Gori, saopštio je Andrija Radman, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore.

“Osvježilo je, cenzura radi punom parom, a ostvarenja reditelja čija su imena trajno upisana na najvećoj sceni – od Berlinala do dodjele Oskara – nijesu dobro došla u Crnu Goru.

Nekoga je to možda iznenadilo, ali ne i one koji od 30. avgusta upozoravaju da je na vlast u Crnoj Gori došla ultradesničarska, konzervativna i klerofašistička struja, koja je – kako sada vidimo – u nesaglasju i sa igranim filmovima”, rekao je Radman.

Tako izgleda, kako kaže, diktatura na djelu, sve sa saopštenjima u kojima se organizatorima prijeti nekakvim “posjetama” festivalu.

“I to je sve što treba znati o sadašnjoj vlasti. A to što već dva dana svi njihovi koalicioni partneri ćute – sasvim dovoljno govori o cjelokupnoj situaciji.

I kako to već ide sa cenzorima i malograđanskim diktatorima – nije problem da film bude prikazan “u svoja četiri zida”, ali u svakom drugom slučaju jeste. Već smo to toliko puta vidjeli. Postaje dosadno”, zaključuje Radman.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Radman: Političkom hajkom izvršena cenzura u kulturi – CG Vijesti
29.07.2021-12:55 12:55

[…] Aktuelno […]