Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Rađenović: Netačna informacija da primam 4.670 eura mjesečno, postojeće naknade umanjićemo za 30 odsto

On je istakao da su zarade izvršnog direktora i predsjednika Upravnog odbora u ovom preduzeću posljedica odluka prethodnog menadžmenta JP Morsko dobro i da one iznose tri prosječne zarade u kompaniji, odnosno da su povezane sa Kolektivnim ugovorom.

Netačna je informacija da kao predsjednik Upravnog odbora „Morskog dobra“ primam naknadu u iznosu od 4.670 EUR već je riječ o cifri koja predstavlja naknadu za april i maj ove godine jer u prvom mjesecu mog imenovanja na ovu funkciju nijesam primio ukupni iznos naknade, kazao je Blažo Rađenović, predsjednik Upravnog odbora Morskog dobra.

On je istakao da su zarade izvršnog direktora i predsjednika Upravnog odbora u ovom preduzeću posljedica odluka prethodnog menadžmenta JP Morsko dobro i da one iznose tri prosječne zarade u kompaniji, odnosno da su povezane sa Kolektivnim ugovorom.

“Moja naknada poslije imenovanja umanjena je za 500 eura, jer i sam smatram da su naknade koje se dobijaju nepristojno visoke za crnogorske standarde. Spremili smo i uskladili mnogobrojne akte i odluke preduzeća sa zakonom i uskoro ćemo izmjeniti i Statut i Kolektivni ugovor preduzeća. Na jednoj od prethodnih sjednica Upravnog odbora razmatrali smo informacije o visini zarada u kompaniji i pripremili određene akte. Očekujem da ćemo već na na prvoj narednoj sjednici raspravljati o već spremljenom Nacrtu kolektivnog ugovora za koji su vezane i naknade zaposlenih u preduzeću a samim tim i predsjednika Upravnog odbora. Ostalo je da saglasnost na Nacrt Kolektivnog ugovora da sindikat zaposlenih kako bi sve bilo u skladu sa zakonom. Nakon tih izmjena za koje vjerujem da će se uskoro usvojiti umanjićemo zarade za 30 odsto na nivou čitave kompanije što će značiti umanjenje i naknada za izvršnog direktora i predsjednika Upravnog odbora za nekih 1300 eura”, pojašnjava Rađenović.

“To u krajnjem znači da će zarade menadžmenta u našem preduzeću biti oko 2000 eura, što je na nivou ostalih državnih kompanija u Crnoj Gori”, ukazuje Rađenović.

“Mislim da bi i Vlada Crne Gore izmjenama Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru morala staviti limit na maksimalne iznose zarada u državnoj upravi kako bi se te zarade uskladile sa aktuelnom ekonomskom situacijom u državi”, napominje Rađenović.

On dodaje da su se susreli sa mnoštvom problema u funkcionisanju ove državne kompanije koja je u prethodnom periodu percipirana izrazito loše kod građana i da su za sedam mjeseci održali 12 sjednica Upravnog odbora.

“Uprkos raznim poteškoćama ‘Morsko dobro’ u samo nekoliko mjeseci sa novom upravom promptno je krenulo u zaštitu plaže Ade Bojane. U Ulcinju smo sproveli tender za Skelu i očekuje se realizacija tog projekta. Zaštitili smo Luku Budva i poništili štetan ugovor, poništili smo štetan ugovor sa Vektra Bokom i stavili ga van snage, završili smo tri jako bitna projekta šetališta na Jazu, u Sutomoru, a uskoro i u Pržnu. Nakon više od decenije omogućili smo građanima Crne Gore nesmetanu komunikaciju javnim stazama i slobodan pristup plažama na Svetom Stefanu, a u svim opštinama na primorju ponovo smo vratili po jedno gradsko kupalište oslobođeno mobilijara. Vratili smo Pine Tivtu, te izvršili mnogobrojne sanacije i nasipanja plaža kakav je primjer plaže ispred Doma za nezbrinutu djecu u Bijeloj. U planu su kapitalni projekti koji će u velikoj mjeri promijeniti izgled svih opština na primorju, kao i revizija postojećih šetnih investicionih ugovora za pojedina kupališta”, zaključuje Rađenović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve