Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Rabrenović: Za nas je ova Vlada pala

Liberali su bez dileme, dodao je Rabrenović, donijeli jednoglasno odluku da je vlada za nas pala i da samo očekujemo formalni akt sprovođenja te odluke

Liberalna partija je već tokom petka dok je još trajala istorijska sjednica vlade koja je po svom karakteru i odlukama koje su na njoj donesene identična sramnoj Podgoričkoj skupštini. Sada umjesto Fatića dobismo Abazovića a umjesto nelegalne Podgoričke skupštine ovog puta je bila zvanična crnogorska vlada i njena sjednica. U petak smo rekli “Vlada je pala” i poručili da će liberali biti prvi koji će tražiti raskid svih veza sa tom i takvom vladom i njenu smjenu odmah u najkraćem roku, saopštio je u izjavi za CdM potpredsjednik Liberalne partije Crne Gore Jovo Rabrenović.

“Pošto su poništeni temeljni principi saradnje u okviru potpisanog Sporazuma, a umjesto prioriteta za ispunjavanje obaveza za članstvo u EU plasirano nam je prepisivanje državne imovine jednoj stranoj crkvenoj organizaciji. Mi smo se kao svi odrasli i ozbiljni ljudi držali onoga da što se dogovori i potpiše ostaje kao politički prioriteti za izvršnu vlast u da se samo u skladu sa tim prioritetima može voditi državna politika”, naglasio je on.

Liberali su bez dileme, dodao je Rabrenović, donijeli jednoglasno odluku da je vlada za nas pala i da samo očekujemo formalni akt sprovođenja te odluke.

“Danas smo tu đe jesmo, daleko od srećne kuće država EU, a preblizu zlu iz susjedstva koje sve razara i prijeti da nas vrati u srednji vijek. Danas crnogorska mladež pita zašto je i čijom odlukom umjesto Brisela i Pariza dobila temeljni ugovor, zašto je umjesto Rima i Berlina dobila otvoreni Balkan. Njihov arogantni odgovor smo čuli i viđeli u petak popodne dok su se svojim limuzinama sakriveni kordonima policije u brišućem letu udaljavali od građana koji su protestovali. Možda smo pogriješili što smo im vjerovali i zato se izvinjavam ali nama je bila časna namjera pa smo ludo vjerovali da i njih vode isti principi i uvjerenja i da su imali barem namjeru da poštuju svoju državu i njenu budućnost. Mi imamo bezbroj pitanja koja im želimo postaviti ali mi nemamo vremena da se s njima dopisujemo, zato ih mi moramo dovesti spoznaji prava. Moramo ih ipak pitati kao što su to i neki drugi bili pitani: Kako i oni umjesto Mosta na Žepi izabraše Prokletu avliju”, istakao je Rabrenović.

Prema njegovim riječima, kako umjesto Duklje, Zete, Crne Gore sa Vojislavljevićima, Balšićima, Crnojevićima i Petrovićima oni izabraše nemanjiće i Rašku.

“Sigurno je da članove ove vlade kao i one prethodne čeka ono što se u rimskom pravu naziva damnatio memoriae – prokletstvo sjećanja, osuda na vječiti zaborav. Sve što je vezano za njih biće spaljeno, uništeno, s ciljem da se te osobe zaborave, jer zaslužili su kao i Fridrih fon Paulus, Oto Kuusinen, Vidkun Kvisling, Andrej Andrejevič Vlasov i naravno Juda. Ova pitanja su postavljena radi nas koji ostasmo ljudi. Mi liberali sigurno je da ćemo se svaki naredni put barem tri puta zapitati da li dati podršku nekom sličnom ko bude na čelu vlade i njene izvršne vlasti”, poručio je Rabrenović u izjavi za CdM.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Bosko Segrt
13.07.2022-11:17 11:17

Iskrena i trajna podrska LP-u, partií koja se koizstentno, kontinuirano, na svakom mjestu i u svakoj situaciji boří za suverenu, stámostalnu i nezavisnu CG. Nista drugo no ovako saopstenje od njih nisam ní čeká.