Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Rabrenović: Krivokapić nezakonito postavio Vukšića

Predśednik Vlade u tehničkom mandatu je postavio, mimo zakona i zakonske procedure, Dejana Vukšića za direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, a ta odluka je ekspresno pod okriljem noći objavljena u Službenom listu Crne Gore.

Podpredsjednik Liberalne partije Jovo Rabrenović kazao je da novi skandal potresa Vladu Crne Gore i nažalost, cijelu državu rušeći njen, ionako, oslabljen i degradiran ugled koji ima u domaćoj ali i međunarodnoj javnosti u posljednjih šet mjeseci vladavine klerikalne i odnarođene većine.

“Predśednik Vlade u tehničkom mandatu je postavio, mimo zakona i zakonske procedure, Dejana Vukšića za direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, a ta odluka je ekspresno pod okriljem noći objavljena u Službenom listu Crne Gore. Sve je to urađeno daleko od očiju javnosti koristeći neradne dane i nastupajući vikend kako bi se “talasanje” javnosti smirilo do poneđeljka jer je za očekivati da tada slijedi novi talas skandala”, navodi Rabrenović.

Kako je istakao,  Vlada odnosno lično njen predsjednik, je tu odluku donijela bez održavanja sjednice.

“Krivokapić je direktno prekršio Zakon o ANB u kome se jasno navodi da imenovanju mora prethoditi mišljenje dobijeno od Skupština Crne Gore”, dodaje Rabrenović.

Napominje da je ova odluka Krivokapića očigledno iznuđena i pod pritiskom urađena, jer, kako kaže, se ne može drugačije tumačiti njegov nehajan i neozbiljan pristup ovako važnom pitanju.

“Ujedno, još više čudi da gospodina Vukšić kao bivši sudija, advokat i visoko pozicioniran član Advokatske komore Crne Gore, prihvata da bude nezakonito imenovan na jednu od ključnih pozicija u bezbjednosnom sektoru”, zaključuje Rabrenović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve