Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Rabrenović: Crna Gora svjetski rekorder po oboljelima i umrlim od Covida, hitne ostavke u zdravstvu

''Ministarstvo zdravlja se pokazalo kao nesposobno da upravlja korona krizom i skupa sa Institutom za javno zdravlje i nacionalnim tijelom za borbu protiv epidemije virusa korone, umjesto da donose nove rigoroznije mjere oni vrše ublažavanje ionako slabih i nedovoljnih mjera protiv ovog opakog virusa''

Nakon alarmantnih informacija koje su iznijete od strane Američkog Univerziteta “Johns Hopkins” po kojima je Crna Gora na prvom mjestu u svijetu po broju zaraženih i preminulih od virusa Covid 19, neophodne su hitne smjene u resorima zdravstva i Instituta za javno zdravlje, poručio je Jovo Rabrenović, potpredsjednik Liberalne partije.

“Ministarstvo zdravlja se pokazalo kao nesposobno da upravlja korona krizom i skupa sa Institutom za javno zdravlje i nacionalnim tijelom za borbu protiv epidemije virusa korone, umjesto da donose nove rigoroznije mjere oni vrše ublažavanje ionako slabih i nedovoljnih mjera protiv ovog opakog virusa”, kazao je on.

Prema njegovim riječima, nakon nekoliko mjeseci u vrhu, Crna Gora je sada na prvom mjestu sa 141.834 inficiranih od početka pandemije, odnosno 22.582 na 100.000 stanovnika.

“Broj umrlih je već prešao 2000 i za državu koja ima malo više od pola miliona stanovnika ovaj broj umrlih građana samo od virusa Covid 19, je zastrašujuće. Da li neko u ministarstvu zdravlja i Vladi Crne Gore razmišlja o skoro 2100 porodica koje su ostale bez svojih članova između ostalog i nebrigom državnih organa i zdravstvenog sektora. Zahtijevamo da se postojeće mjere odmah promijene kako bi se zaštitilo zdravlje građana Crne Gore i omogućilo da zdravstveni radnici imaju uslove za nesmetani rad”, zaključio je Rabrenović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve