Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

PzP: Vlada da opozove Pejanović Đurišić, Lazovića, Kaluđerovića, Perovića i Beratovića

Pokret za promjene je pozdravio potez Radulovića iz decembra prošle godine kada je uputio opoziv za sedam ambasadora, međutim ne smije se na tome stati

Pokret za promjene će uputit zahtjev ministru vanjskih poslova Đorđu Raduloviću da u što kraćem roku uputi predlog Vladi Crne Gore za opoziv ambasadorke Milice Pejanović Đurišić i delegacije pri Ujedinjenim nacijama, kao i za ambasadore Vujicu Lazovića, Nebojšu Kaluđerovića, Željka Perovića i Vladimira Beratovića, saopštio je danas Boban Stanišić predsjednik mladih PZP-a i član predsjendištva PZP-a.

“Pokret za promjene je pozdravio potez Radulovića iz decembra prošle godine kada je uputio opoziv za sedam ambasadora, međutim ne smije se na tome stati. Bivši režim je diplomatsko-konzularnu mrežu koristio za zbrinjavanje istrošenih političara i partijskih vojnika. Pravi primjer ove konstatacije su upravo Milica Pejanović Đurišić, Vujica Lazović, Dušanka Jeknić, Obrad Mišo Stanišić, Trazan Milošević, itd”, istakao je on.

Stanišić kaže da je Milica Pejanović Đurišić jedna od najznačajnih ličnosti DPS-a i veoma im je čudno što Vlada Crne Gore već do sada nije opozvala ambasadorku, jer do ozdravljenja Crne Gore možemo doći samo ako u potpunosti raskrstimo sa repovima bivšeg režima.

“Nebojša Kaluđerović i Željko Perović su poznati po tome što su javno podržali vrijeđanje Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori i njenih vjernika i to bi trebalo da bude dovoljan razlog ministru da uputi predlog za njihov opoziv. Svako javno istupanje crnogorskih diplomata mora biti utemeljeno na osnovnom načelu zaštite interesa i ugleda države Crne Gore, njenih organa i institucija, a oni su to veoma grubo prekršili. Vladimir Beratović je ‘miljenik’ i partijski uhljeb poslanika Duška Markovića i to mu je jedina kvalifikacija koja je bila dovoljna za njegovo postavljenje na mjesto ambasadora u Londonu”, napomenuo je Stanišić.

Prema njegovim riječima Vlada Crne Gore mora istrajati do kraja da smijeni ambasadore posebnu Dušanku Jeknić koji je lični blagajnik i crna kutija Mila Đukanovića.

“Pokret za promjene očekuje od ministra Radulovića da što prije krene u procedurenjihovog opoziva, kako bi što prije kreirali kvalitetnu diplomatsku-konzularnumrežu koja će na kvalitetan i dostojanstven način predstavljati Crnu Goru”, zaključio je Stanišić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve