Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

PzP: DPS kupuje glasove u Nikšiću

Više je nego evidentno, kako kažu iz te partije, da je ovo slučaj kojim treba da se pozabavi Specijalno državno tužilaštvo

Kongres Demokratske partije socijalista pokazao je Đukanović u želji da spasi brod koji tone nakon 30. avgusta se okrenuo potpuno desnom nacionalnom radikalizmu, po dobro poznatoj staroj matrici produbljivanja nacionalnih podjela, saopšteno je iz Pokreta za promjene.

”Ono što je evidentno da Demokratska partija socijalista nije odustala og prakse kupovine glasova u predizbornoj kampanji što imamo prilike da vidimo u Nikšiću. Pokret za promjene je otkrio zloupotrebu javnog preduzeća Vodovoda Nikšić u predizbornoj kampanji. Ovim putem dostavljamo javnosti na uvid dokumenta koju dokazuju da je Vodovod Nikšič zaposlio 45 ljudi u 2020. godini, od toga njih 38 nakon parlamentarnih izbora 30. avgusta prošle godine, što predstavlja povećanje od čak 24 odsto”, poručuju iz PzP-a.

Prema njihovim riječima, dolaskom direktora Vodovoda Velizara Vojinovića na tu poziciju 2017. godine do početka 2020. godine ukupno je zaposleno sedmoro ljudi. Nevjerovatan rast potreba za novozaposlenima, nekoliko mjeseci pred izbore u Nikšiću, navode iz PzP–a,  izuzetno je važan za posrnulu Demokratsku partiju socijalista.

”Da je riječ o korišćenju javnog preduzeća u pokušaju kupovine glasova najbolje govore podaci da preduzeće ukupno za plate duguje preko 740.000.00 euru ali ni ova činjenica nije zasmetala direktoru Vodovoda Nikšić,  Vojinoviću da 04. januara ove godine u preduzeću zaposli i svog sina”, navode iz Pokreta.
Više je nego evidentno, kako kažu iz te partije, da je ovo slučaj kojim treba da se pozabavi Specijalno državno tužilaštvo.
”Pokret za promjene poziva i ostale inspekcijske organe da utvrde sve neregularnosti vezane za poslovanje ovog preduzeća. Sigurni smo da direktor Vojinović ne radi ovo na svoju ruku, već da mu je obećano da će biti aboliran od svih mogućih posljedica. Nadamo se da će Vlada Crne Gore i ministar unutrašnjih poslova Sekulović umjesto organizovanja skupova sa tajkunima bivšeg režima i braće Đukanović među kojima su pojedini primjeri kao, Cijevna komerc, koja od 2018. godine ne isplaćuje plate svojim zaposlenima ili Voli koji određenom broju svojih radnika isplaćuje minimalne zarade na pravi način reagovati na zloupotrebe koje se dešavaju u Nikšiću i uhapsite sve one koji se bave kupovinom glasova”, zaključuju iz PzP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Srbijanka
27.01.2021-13:59 13:59

P-z-P Vas Brod nije se moga spasit potonuo je ! U- CG vam je ostalo jos da KUPUS sadite a kako ste krenuli i to ce va se od nevremenskih poplave unistit -tik-tak!