Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Putinov novinar u SAD-u piše neistine o Crnoj Gori i Đukanoviću

Novinar medija u SAD, a koji kontroliše ruski predsjednik Vladimir Putin, National Interest, Gordon Bardoš, poznat i kao novinar koji zastupa interese vlasti u Srbiji, tekstom se brutalno obrušio na suverenu Crnu Goru, vladajuću partiju i predsjednika Mila Đukanovića

Novinar medija u SAD, a koji kontroliše ruski predsjednik Vladimir Putin, National Interest, Gordon Bardoš, poznat i kao novinar koji zastupa interese vlasti u Srbiji, tekstom se brutalno obrušio na suverenu Crnu Goru, vladajuću partiju i predsjednika Mila Đukanovića.  Tekst pod naslovom “Crnogorska korumpirana partija socijalista ubija zemlju”, odiše propagandom, neistinama, i dio je kampanje koja se provodi protiv Crne Gore, a dolazi sa svih strana sa kojih “duvaju jaki ruski vjetrovi”, dio je paketa uperen protiv crnogorskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Gordon Bardos

Novinar pomenutog lista iznosi brojne kvalifikacije, a da pritom ne nudi niti jedan dokaz za navedeno.

Bardoš u tekstu, piše kako u Crnoj Gori, hiljade ljudi protestuje protiv novog Zakona koji je usvojio crnogorski parlament i koji  je potpisao predsjednik države Milo Đukanović, “koji vlasti daje imovinu koju vjerske organizacije u zemlji koriste najmanje jedan vijek.”

“Dokazi o problemima koje stvara novi kontroverzni zakon mogu se vidjeti u širokoj osudi koju su dobili od pojedinaca poput pape Franja, ekumenskog patrijarha Vartolomeja i ruskog pravoslavnog patrijarha Kirila“,  piše Bardoš.

On u tekstu, ali bez makar jednog argumenta, navodi da je  Đukanovićev plan da crkvene objekte bez ekonomske vrijednosti preda “nekanonskoj organizaciji koja je pod njegovom kontrolom, a koju, kako ga karakteriše Bardoš,  predvodi “odbačeni šarlatan koji voli da udara stare žene”.

Autor ovog teksta piše kako su trenutni protesti u Crnoj Gori samo su simptom sukoba koji je dugo u toku.

“Izuzetno je što je najnovija članica NATO-a jedina bivša komunistička evropska zemlja koja nikada nije imala demokratsku tranziciju. Čak su i u Bjelorusiji i Rusiji komunisti bili bez vlasti bar jedan izborni ciklus. Ali Đukanovićeva vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS), koja je samo preimenovana komunistička  partija, neprekidno je na vlasti od 1945. godine. Đukanovićev DPS je na vlasti duže nego što su boljševici vladali Sovjetskim Savezom, a sam Đukanović je bio na vlasti duže od Staljina”, piše Bardoš.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve