Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Puca po šavovima u Budvi: Sa Carevićem neće niko

Opštinski odbor Demokrata u Budvi još se nije izjasnio o prijedlogu predsjednika opštine i lidera Demokratskog fronta u tom gradu Marka Bata Carevića o sklapanju sporazuma o postizbornoj koalicionoj saradnji

Opštinski odbor Demokrata u Budvi još se nije izjasnio o prijedlogu predsjednika opštine i lidera Demokratskog fronta u tom gradu Marka Bata Carevića o sklapanju sporazuma o postizbornoj koalicionoj saradnji, ali je, prema saznanjima Pobjede, izvjesno da do te vrste dogovora neće doći.

Funkcioner Demokrata i predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović juče je kazao da će konačan stav te partije o prijedlogu prvog čovjeka grada biti ubrzo poznat.

“U narednih nekoliko dana ćemo izdati zvanično saopštenje kojim ćemo javnost obavijestiti o našoj odluci”, kazao je Radović u kratkoj izjavi za Pobjedu.

On nije želio da precizira da li će Demokrate prihvatiti ili odbiti Carevićev prijedlog. Međutim, izvor Pobjede upućen u dešavanja u obje budvanske vladajuće koalicije, kaže da gotovo nema šanse da do potpisivanja sporazuma o postizbornoj koalicionoj saradnji ipak dođe – nikakve.

“Demokrate to neće prihvatiti. Kako bi i prihvatili kad su prije samo tri dana tražili ostavku Bata Carevića. Od toga nema ništa. U suštini, koliko ja vidim, sa Batom neće niko. To je tako ispalo zbog te njegove samovolje”, kazao je Pobjedin izvor.

Prvi čovjek Budve u utorak je Demokratama ponudio sporazum o postizbornoj koalicionoj saradnji u čijem se prijedlogu navodi da se njegovi potpisnici obavezuju da će pružati jedinstvenu podršku izabranom predsjedniku Opštine Marku Careviću i predsjedniku Skupštine opštine Krstu Radoviću u punom trajanju mandata lokalne vlasti, kao i drugim izabranim i imenovanim javnim funkcionerima.

Prijedlogom sporazuma je predviđeno i da učešće DF-a u lokalnoj vlasti bude 64,7, a Demokrata 35,3 odsto.

Ovaj Carevićev potez uslijedio je nakon što su lokalni odbori Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije i Pokreta za promjene sklopili sporazum o jedinstvenom djelovanju u vršenju vlasti kojim su iz odborničke većine, zbog neglasanja o izvještaju o radu predsjednika opštine, praktično istisnuti Socijalistička narodna partija i Prava Crna Gora.

Demokratski front u lokalnom parlamentu sada ima 11 od ukupno 33 odbornička mandata. Ukoliko bi Demokrate, sa svojih šest odbornika, pristale na Carevićev prijedlog, nova koalicija Fronta i Demokrata činila bi većinu od 17 odborničkih mjesta.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Puca po šavovima u Budvi: Sa Carevićem neće niko – CG Vijesti
23.07.2021-09:26 09:26

[…] Aktuelno […]

gagi
23.07.2021-17:30 17:30

Ko “nece”Demokrate,narkoman Krapovic,vepar Krsto kuvar,Drago Rotfajler,Martinovic seljak sa Brajica i drustvo iz Budve,hoce oni i u DU.E mazaca kamiona Bata glibonje,jer su Demokrate kao kokot na kucu,kako vjetar(STOLICA)duva tako se i oni obrcu nistavila Ljalja iz Balabana.