Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Prvi predstavnik Vojske CG upućen u NATO Centar za vazduhoplovne operacije

Dušan Malušić će biti upućen na dužnost štabnog oficira u NATO komandi - Kombinovanom centru za vazduhoplovne operacije (Combined Air Operation Center - CAOC) u Torehonu, Kraljevina Španija

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić primio je u posjetu potpukovnika Dušana Malušića, koji će biti upućen na dužnost štabnog oficira u NATO komandi – Kombinovanom centru za vazduhoplovne operacije (Combined Air Operation Center – CAOC) u Torehonu, Kraljevina Španija.

Malušić i Dakić

Dakić je čestitao Malušiću i istakao značaj pozicije koju će obavljati, kao i doprinos i benefite koje će imati Crna Gora kroz saradnju sa ovim NATO centrom, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

“Brigadni general Dakić se osvrnuo na dosadašnji doprinos Voske Crne Gore NATO komandnoj strukturi kao i strukturi snaga i naglasio pozitivna iskustva o ugledu i radu pripadnika Vojske Crne Gore.

Posebno je istakao važnost razvoja interakcije sa pripadnicima oružanih snaga drugih država u multinacionalnom okruženju kakva je i komanda u Torehonu.

Načelnik Generalštaba je poželio potpukovniku Malušiću uspjeh u budućem radu na novoj radnoj poziciji, sa željom i očekivanjem da Crnu Goru predstavlja na najbolji mogući način”, navode iz MO.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve