Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Prosrpske partije uhvaćene u pokušaju izborne krađe: Skoro 1.000 građana Nikšića ima glasačko pravo u Srbiji!

Da li dupli glasači nekažnjeno prolaze upravo zbog premijerovog obećanja, prije svega Srbiji da će joj omogućiti da njeni državljani određuju sudbinu Crne Gore? Prvi test je Nikšić.

Lokalni izbori u Nikšiću održavaju se za 12 dana, a pravo glasa u tom gradu ima preko 970 građana koji su upisani u dva biračka spiska – crnogorski i srpski, saznaje portal Aktuelno iz pouzdanih izvora. Kako je dominatno riječ o biračima koji su članovi i pristalice vladajućih koalicija na državnom nivou Za budućnost Crne Gore, Mir je naša nacija i Narodni pokret Miodrag Daka Davidović očito je da se priprema teren za nečuvenu izbornu krađu.

Broj birača koji ima duplo pravo glasa može da u konačnom znatno odredi izbore, pošto je u Nikšiću vrlo neizvjesna borba između suverenističke koalicije Evropski tim za Nikšić i SDP sa jedne strane, dok drugu čine prosrpke liste Za budućnost Crne Gore, Demokrate, URA i Narodni pokret Miodrag Daka Davidović.

Naš portal imao je uvid u dokument u kojem su pobrojana imena, kao i godina rođenja, birača koji imaju dvojno državljanstvo, pa samim tim i glasačko pravo i u Srbiji. Njihova imena poznata su našoj redakciji.

Dakle, preko 970 glasača protivno crnogorskom zakonu, može glasati na predstojećim izborima u Nikšiću.

Zakon o crnogorskom državljanstvu ne omogućava dvojno državljanstvo sa Srbijom, a u članu 24 jasno stoji da punoljetni crnogorski državljanin koji ima i državljanstvo druge države po sili zakona gubi crnogorsko državljanstvo.

Ukoliko su ova lica iskoristila biračko pravo u Srbiji, nikako ne mogu glasati u Crnoj Gori. Takođe, ne mogu imati ni dvojno državljanstvo ukoliko su ga stekli nakon referenduma 2006. godine.  U suprotnom mogu imati samo cnogorsko, a srpsko im se, po sili zakona, oduzima. Očigledno da to nije urađeno, a ko će i hoće li se baviti kontrolom ostaje da vidimo.

Ministar unutrašnjih poslova je 13. januara obećao da će “birački spisak za lokalne izbore u Nikšiću biti ažuriran i očišćen od fantoma”.

Očigledno da je ministrovo “obećanje ludome radovanje”, i da spiskovi i dalje nisu, kako je obećao, očišćeni od fantoma.

Portal Aktuelno uputio je pitanja MUP-u povodom duplih glasača.

Podsjetimo, premijer Crne Gore, Zdravko Krivokapić nedavno je najavio izmjene Zakona o crnogorkskom državljanstvu, kako bi se omogućilo uvođenje dvojnog državljanstva. Ovakvu najavu opravdao je, navodnim ispravljanjem nepravde prema građanima koji više od decenije žive u Crnoj Gori, a ne mogu da dobiju državljanstvo.

Da li dupli glasači nekažnjeno prolaze upravo zbog premijerovog obećanja, prije svega Srbiji da će joj omogućiti da njeni državljani određuju sudbinu Crne Gore?

Prvi test je Nikšić.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
!!!
02.03.2021-08:52 08:52

Što ste na nas digli hajku………

gagi
02.03.2021-12:36 12:36
Reply to  !!!

To “ljepse manifestuje”advokat Drazinog pokreta URA na Cetinju Petar Martinovic, potrcko pokojnor popa oskopice Rista Radovica i Albanskog cetnika Abazovica,citiram “Sto ste nas pojahali” u raspravi sa clanovima DPS Cetinja,ovo je bilo nedavno na sjednici Parlamenta Prijestolnice,no se jos Martinonovic ne oglasi” ko ga je pojahao”.Zna on dobro ko ih jase,prava adresa je concern “vijesti”mentori Drazinog pokreta URA.

DedinjeCt
02.03.2021-19:24 19:24
Reply to  gagi

Gagi@ Preoštar komementar. Gagi spušti loptu.Moea da si śevernjak.

Sara
02.03.2021-18:27 18:27

Ako su stranci na listi glasanja..onda nema smisla da se sprovode izbori..Unaprijed cemo biti porazeni kradjom..
DPS mora da nastoji da se ti izbrisu iz knjiga glasanja…inace odustanite od te kradje…
Ovi cetnici su spremni za svasta,,Kontrolisite sve..Kako sam cula oni imaju svoj tim..koji vi ne poznajete da izvedu kradju u NK..