Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Progresivna i prosperiterna Crna Gora nije moguća bez većinske podrške evroatlantskoj i građanskoj državi

Održana sjednica centralnog Savjeta GI ''21.maj''

Progresivna i prosperiterna Crna Gora nije moguća bez većinske podrške evroatlantskoj i građanskoj državi, kao i posvećenosti vladavini zakona, ekonomskom razvoju i socijalno stabilnom društvu, jedan je od zaključaka jučerašnje sjednice centralnog Savjeta GI “21.maj” održane sinoć u Podgorici.

Na sjednici se, kako je saopšteno, razgovaralo o ukupnim prilikama u Crnoj Gori i ujedno je rezimirano dosadašnje djelovanje GI “21.maj”.

“Ocijenjeno je da je vladajuća politika gurnula Crnu Goru u tešku političku, ekonomsku i institucionalnu krizu, zaustavila EU integracije i državu potčinila interesima Vučićeve Srbije. Istovremeno, dominirajuća politika je primitivizovala i klerikalizovala društvo i dodatno sve podredila stranačkim interesima i ličnim namještenjima. Sve ovo je razlog da se kritička i opoziciona energija fokusiraju na odbranu državnog integriteta, kao i dosljednu afirmaciju proevropskog, demokratskog, građanskog i sekularnog društva”, neki su od zaključaka sjednice.

Kao društveni i nadstranački pokret GI “21.maj” nastaviće da djeluje i razvija aktivnosti u tom pravcu.

Takođe, kako ističu iz GI, konstatovano je da progresivna i prosperiterna Crna Gora nije moguća bez većinske podrške evroatlantskoj i građanskoj državi, kao i posvećenosti vladavini zakona, ekonomskom razvoju i socijalno stabilnom društvu.

“Savjet je usvojio i niz organizacionih i programskih dokumenata i ujedno je donio odluku na osnovu koje će svi članovi GI “21.maj” neposrednim glasanjem uskoro moći da izaberu novi Savjet i novo rukovodstvo Pokreta””, navode iz GI “21. maj”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve