Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Prkačin: Kada Hrvatska otvori problem sotonske institucije – SPC, to će biti najveća podrška Crnoj Gori

''Kada je dirnut interes sotonske institucije gotovo da je počeo rat u Crnoj Gori. One litije su zapravo bile uvod u rat i da se nisu dogodili izbori, gdje je ta prosrpska struja, na našu, a posebno crnogorsku žalost, prošla to je bilo i uz našu odgovornost. Je li presudio jedan hrvatski glas ili nije dvosmisleno je, ali ja mislim da jeste. Hrvati su u prošlom sazivu imali jedno poslaničko mjesto. Imali su i sada pravo na svoje poslaničko mjesto, ali su Srbi svojom agenturom ubacili svog agenta   u hrvatske redove koji je izmislio nekakvu listu i povukao nekoliko stotina hrvatskih glasača tako da su se njihovi glasovi rasuli i hrvatski predstavnik nije ušao u parlament''

U ovom trenutku Hrvatski državni sabor je vjerujem, bez imalo pretencioznosti, glavno oružje Crne Gore. Naišao sam na ozbiljnu podršku u borbi za podršku časnoj, poštenoj, ispravnoj borbi crnogorskog naroda za svoju samostalnost, rekao je u emisiji Bujica Televizije Z1, Ante Prkačin, general HOS-a i zastupnik Domovinskog pokreta (DP) u Hrvatskom državnom saboru. Zastupnik DP-a je komentarisao dešavanja u našoj zemlji, uticaj Srbije i opasnost od “srpskog imperijalizma i srpske megalomanije” koja, kako kaže, puca po Crnoj Gori.

Prema njegovom mišljenju, najveća podrška Crnoj Gori biće kada Hrvatska otvori problem Srpske pravoslavne crkve. Predsjednika naše države, Mila Đukanovića vidi kao istinskog državotvorca, ističući da je “najveća laž” da je predsjednik CG udario na svetinje.

Prkačin je u emisiji imao i crnogorski bedž, a voditelj je podsjetio da se on jedini u njihovom Saboru sjetio Dana nezavisnosti Crne Gore i tada došao sa crnogorskom zastavom.

“To je grb Crne Gore. Šteta što nisam donio zelenašku majicu čuvenog  crnogorskog junaka Krste Zrnova”, kaže na početku Prkačin, nadovezujući se  na priču o bedžu sa crnogorskim grbom.

Bedž na košulji Prkačina u emisiji na Z1TV

Sramnom Podgoričkom skupštinom, Srbi Crnogorcima, u znak zahvalnosti, uzimaju državu, naciju, vjeru

Na samom početku emisije Prkačin se osvrnuo na istorijske činjenice, izgovarajući stihove o crnogorskom junaku Šćepanu Mijuškoviću kojima se, kako kaže, na najbolji način ilustruje odnos Srbije sa Crnom Gorom.

“Jedan Crnogorac, junak  a i pjesnik, kaže ovako – O Srbijo da li imaš još sinova da se srame što se Šćepan Mijušković mrtav nađe u dno jame. Onaj Šćepan što vas brani na krvavu Bregalnicu, na Javoru čuvao srpskoj vojsci, odstupnicu. Ubiste ga kukavički vezanoga u sindžire, pa izdahnu pod kundake i udarce od sjekire”.

Šćepan Mijušković, čuveni crnogorski junak, posebno je poznat, kaže Prkačin, iz dvije bitke gdje je pomagao srpskoj vojsci.

“U Drugom balkanskom ratu se oko vardarske Makedonije tuku Bugari i Srbi. Šćepan Mijušković vodi crnogorsku vojsku koja pomaže Srbima i prvi je preplivao tu “krvavu bregalnicu”, gdje su najveće žrtve bile i s jedne i s druge strane.  Zanimljivo je da je žandramerijsku postrojbu koja je taj zločin počinila, vodio otac Nikole Kalabića, Milan Kalabić. Taj Nikola Kalabić je poznat po tome što je izdao Dražu Mihajlovića 1946. godine”, ispričao je Prkačin.

On se potom osvrnuo na Mojkovačku bitku po kojoj je, prema riječima Ante Prkačina, Šćepan Mijušković još poznatiji.

Ispričao je da je Mijušković branio Srbe, a da su ga Srbi, “kao crnogorskog rodoljuba koji ne prihvata sramnu okupaciju Crne Gore 1918., zarobili i umjesto da ga pristojno ubiju metkom u čelo, oni njega mrcvare i masakriraju toljagama, a nakon toga završavaju udarcima sjekire”.

“Još je poznatiji po kasnijoj Mojkovačkoj bici 6. i 7. januara 1916. godine. Nakon što Austrija nudi Crnogorcima i Crnoj Gori štošta, i finansijsku podršku, nudi im čak i Skadar zbog koga su oni strahovite žrtve imali prije toga, samo da se ne miješaju u rat Austrije i Srbije. Jer je Austrija najavila Srbiji rat. Međutim, uprkos tim ponudama, Crnogorci hrabro i junački brane Srbe, ulaze u rat i čuvaju odstupnicu srpskoj vojsci koja bježi prema Skadru, a iz Skadra prema Krfu. Dok bježi, ta srpska vojska pravi planove o svom bijegu i uništenju crnogorske vojske. Nakon toga, 26.11.1918. godine završava rat, srpski vojnici kao okupatori ulaze u Crnu Goru. Crna Gora je prije toga doživjela katastrofu, kapitulirala je jer je ušla u rat radi Srbije.  Okupili su oni nešto vojske, čak su Crnu Goru, crnogorski komiti i regularne postrojbe, i oslobodile austrougarske vojske. Međutim, lako je bilo osloboditi se austrougarske vojske kad se ta vojska povlači, ona je već prije toga izgubila rat. Međutim, Srbija ulazi i rade okupaciju Crne Gore.  Ta sramna Podgorička skupština, gdje Crnogorcima u znak zahvalnosti, uzimaju državu, naciju, vjeru”, rekao je Prkačin.

Tih dana 5., 6. i 7. bitke kod Mojkovca, priča general HOS-a, Crnogorci ostaju bez streljiva i poručuju Šćepanu Mijuškoviću – komandante nemamo čime pucat.

“On kaže – imate kundake, imate bajonete, naprijed. Tako brani Srbe, a Srbi ga, kao crnogorskog rodoljuba koji ne prihvata tu sramnu okupaciju Crne Gore, zarobe i umjesto da ga pristojno ubiju metkom u čelo, oni njega mrcvare i masakriraju toljagama, a nakon toga završavaju udarcima sjekire”, dodaje on.

Voditelj emisije je, nakon priče koju je Prkačin ispričao, prokomentarisao – “Eto, tako Srbi zahvale svojim prijateljima. Zato, daleko im kuća.”

Srpski imperijalizam, srpski fašizam i srpska megalomanija  posebno puca po Crnoj Gori

Ante Prkačin izazvao je oduševljenje crnogorske javnosti kada je 21. maj, na Dan nezavisnosti Crne Gore u Hrvatskom državnom saboru istakao crnogorsku zastavu.

“Zašto niste imali dovoljno hrabrosti kad sam vas juče upozorio da je danas 21.05. Dan nezavisnosti, nama prijateljske Crne Gore ili barem onog dijela koji je nama prijateljski. Iz tog razloga sam ja pred sebe stavio crnogorsku državnu zastavu. Dakle, ja ću časnim Crnogorcima čestitati na Danu nezavisnosti. Istovremeno izraziti i žalost zbog vrlo teške situacije u Crnoj Gori, zbog velikih problema sa kojima se Crnogorci suočavaju u ovo vrijeme. Ovo iznošenje stajališta biće usmjereno prvenstveno  na one koji su počinili zlo i zločin prema Crnogorcima i Crnoj Gori, jer nije to običan problem.  Ponosita Duklja ne proživljava obične probleme, nego jednu ozbiljnu tragediju, ali ja vjerujem u crnogorske zelenaše, crnogorske komite, odnosno danas demokrate i patriote, da će ovaj meč dobiti”, podsjećaju u emisiji na riječi Prkačina u Hrvatskom državnom saboru 21. maja 2021. godine.

Prkačin 21. maja u Hrvatskom državnom saboru

Ante Prkačin zatim objašnjava dešavanja u našoj državi, ocjenjujući da je to iz razloga što je Crna Gora granično povezana sa Srbijom.

“Da nije granično povezana sa Srbijom, nikakvih problema ne bi bilo. Jer zbog toga srpski imperijalizam, srpski fašizam i srpska megalomanija  posebno puca po Crnoj Gori. Isto smo osjetili i mi Hrvati, isto ili slično su osjetili Makedonci, kosovski Albanci itd”, rekao je Prkačin.

Kada Hrvatska otvori problem SPC, to će biti najveća podrška Crnoj Gori

U emisiji Bujica on kaže da ima onih evroparlamentaraca koje zanima slučaj Crne Gore, te da važno što je priča krenula.

“Obavio sam razgovore sa nekim evroparlamentarcima Hrvatske. Shvatili su ozbiljno i priča je krenula, za sada samo u kuloarima, ali je važno da priča krene. Biće koristi od hrvatskih evroparlamentaraca u Evropskom parlamentu”, siguran je bivši general HOS-a.

Srpski imperijalizam je najopasniji za Crnu Goru i Hrvatsku, smatra Prkačin.

“U Bosni nije takva opasnost, Makedonija se riješila tih problema i kosovski Albanci. Ipak je najteže u Crnoj Gori, jer kad hrvatska politika shvati, a mislim da shvaća, Hrvatska ima dovoljno snage osloboditi se i riješiti problema koje stvara srpski imperijalizam. Crna Gora sve shvaća , ali nažalost nema dovoljno snage”, rekao je on.

Prkačin smatra da kada Hrvatska otvori problem Srpske pravoslavne crkve, to će biti najveća podrška Crnoj Gori. Predsjednika naše države, Mila Đukanovića vidi kao istinskog državotvorca, ističući da je “najveća laž” da je predsjednik CG udario na svetinje.

“Neki dan dočekalo me pismo od predsjednika Sabora (Gordan) Jandrokovića, gdje on prenosi meni upozorenje koje je uputio premijeru da mi odgovori na postavljeno zastupničko pitanje o sramnom ugovoru od prije 18 godina između Hrvatske države i Srpske pravoslavne crkve. Znači to je ozbiljno shvaćeno, sa dvije vrlo značajne pozicije hrvatske  politike. Moje duboko uvjerenje je da kad Hrvatska otvori problem SPC, to će biti najveća podrška Crnoj Gori. Jer crnogorska politika razumije o čemu se radi, a običan narod ne razumije. Pola Crnogoraca misli da je  Milo Đukanović udario na svetinje, što je zapravo najveća laž. Da je udario na Vasilija Ostroškog, Svetog Petra Cetinjskog itd. A radi se samo o najnormalnijem pokušaju, jednog istinskog državotvorca Mila Đukanovića, da imovinu Srpske  pravoslavne crkve koja je oteta državi Crnoj Gori sramnom skupštinom 1918. godine, pokuša vratiti”, objašnjava Prkačin.

Prema njegovom mišljenju, Hrvatska i Crna Gora u zadnjih 100 godina nijesu imali podmuklijeg i težeg neprijatelja od SPC.

“Kada je dirnut interes sotonske institucije gotovo da je počeo rat u Crnoj Gori. One litije su zapravo bile uvod u rat i da se nisu dogodili izbori, gdje je ta prosrpska struja, na našu a posebno crnogorsku žalost, prošla to je bilo i uz našu odgovornost. Je li presudio jedan hrvatski glas ili nije dvosmisleno je, ali ja mislim da jeste. Hrvati su u prošlom sazivu imali jedno poslaničko mjesto. Imali su i sada pravo na svoje poslaničko mjesto, ali su Srbi svojom agenturom ubacili svog agenta   u hrvatske redove koji je izmislio nekakvu listu i povukao nekoliko stotina hrvatskih glasača tako da su se njihovi glasovi rasuli i hrvatski predstavnik nije ušao u parlament. Međutim, jača stvar od ovoga je pod hitno otvoriti problem SPC  u Hrvatskoj i dokazati kakva je to institucija. Problem je prvenstveno pljačkaške i imovinske naravi. Nevjerovatno je lako dokazati da to njima ne pripada, jer predsjednik Vlade sa hrvatske strane potpisuje, a sa srpske strane potpisuje izmišljeni predsjednik nepostojećeg episkopskog savjeta nelegalne Srpske pravoslavne crkve”, rekao je Prkačin.

Damjanović, u znak zahvalnosti, u ime crnogorskih patriota uručio Prkačinu gusle u Hrvatskom saboru

Predsjednik Crnogorske kulturne mreže, Aleksandar Damjanović drugog juna otišao je u Zagreb kako bi zahvalio gospodinu Prkačinu  na gestu na Dan nezavisnosti Crne Gore. On mu je tom prilikom poklonio gusle, koje sada Prkačin drži u Hrvatskom saboru.

“On je na dan kada je naša država obilježavala 15 godina od obnove nezavisnosti u Hrvatskom saboru unio crnogorsku zastavu i ukazao na problem u kojem se nalazi naša država kao i na problem velikosrpskog nacionalizma koji prijeti našoj državi. Tim povodom sam došao u Zagreb da u ime svih crnogorskih patriota i svih nas koji volimo Crnu Goru, da mu pošaljem pozdrave i zahvalnost”, rekao je, između ostalog, Damjanović.

Predsjednik CKM-a mu je poklonio gusle i zahvalio se na sav doprinos i sve ljudsko što je uradio za Crnu Goru.

Prkačin se zahvalio na poklonu i poručio da vjeruje da je “Hrvatski sabor  glavno oružje Crne Gore”.

“Ovaj visoki dom hrvatske politike je u ovom trenutku ja vjerujem, bez imalo pretencioznosti, vaše glavno oružje. Naišao sam na ozbiljnu podršku u borbi za potporu časnoj, poštenoj, ispravnoj borbi crnogorskog naroda za svoju samostalnost”, rekao je Prkačin Damjanoviću prilikom susreta.

A.Š.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

31 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
rade
04.06.2021-08:02 08:02

PRIJATELJSKI,ISKRENO!!! BRAVO GENERALE !!!

Crnogorka
04.06.2021-08:23 08:23

Crnogorci Ovakave Narode I Nacije mozemo racunat- na Prijateljske koji vam zlo ne misle !

Hrvoje
04.06.2021-15:26 15:26
Reply to  Crnogorka

Pa jedino s Crnom Gorom imamo dobrosusjedske odnose. Sa svim ostalima imamo ili granični problem ili problem pretenzija, a radi se o istom neprijatelju. SPC, BIA i Srbija. Uopće je poznato da je SPC svetosavska militaristička sekta koja kod nas u Hrvatskoj djeluje ilegalno. Uopće se nisu upisali u registar vjerskih zajednica što znači da ne priznaju Hrvatsku. Ovo što se događa kod vas, itekako se tiče nas. Tako da pozorno pratimo. General Prkačin se založio da istina dođe i u EU parlament i to uskoro. Istina o SPC i agresiji na CG. Ovo je agresija i ništa drugo. Tiha… Pročitaj više »

Cuca
04.06.2021-08:32 08:32

Nikad CG nije imala grke riječi sa hrvatima do one sramne epizode sa Dubrovnikom. Njegoš je za hrvate govorio da su bratski narod isto kao i za srbe. Sa druge strane nakon turak najveći su nam neprijatelji bili srbi. Ugasili nam državu, dinastiju, crkvu, pobili narod, popalili kuće, negiraju nam postojanje, nazivaju nakotom itd… HVALA generale za lijepe riječi podrške!!!

hercegovac
04.06.2021-09:54 09:54
Reply to  Cuca

NISU CRNOGORCI NAPALI DUBROVNIK NEGO ČETNICI.. I sam sam se borio protiv njih a i tada sam pravio razliku,

Cuca
04.06.2021-10:22 10:22
Reply to  hercegovac

Tako je hercegovac, ali je bagra četnička bila iz našeg dvorišta. Ja do dana današnjeg nisam imao obraza da prošetam do Dubrovnika zbog stida koji osjećam!

hercegovac
04.06.2021-10:43 10:43
Reply to  Cuca

Nemaš razloga da se stidiš. Dobrodošao si i u Dubrovnik kao i u moju Hercegovinu. Oni koji su napadali Dubrovnik, spalili Ravno i pravili zločine po Dubravskoj visoravni su isti koji sada prave probleme kod vas. Pokojni otac me je odgojio tako da mi je govorio kako su Crnogorci i Hrvati braća.. Dodji u Dubrovnik i nosi majicu sa svojim grbom, jedini problem koji možeš imati je da nećeš moći popiti koliko će te ljudi častiti.

Predlog
04.06.2021-09:33 09:33

Prkačina za počasnog građanina Cetinja i za gostujuceg profesora FCJK!

hercegovac
04.06.2021-09:46 09:46

Ante kapa do poda. Ti govoriš što cijela zapadna Hercegovina misli. Pozdrav Crnoj Gori. ne dajte svoje.

mrki
04.06.2021-09:51 09:51

HVALA

Miro
04.06.2021-10:00 10:00

Najveca cast je kada jedan covjek zakoraci u casnu istoriju drugog,bliskog mu naroda. Mislim da je g. Prkacin na tom casnom putu.

Djuro Vučinić
04.06.2021-10:43 10:43

Ne može se CG optuživati za napad na Dubrovnik. To nijesu bili Crnogorci,već Srbi iz CG,koji su srećni pošli u oslobađanje “srpskog Dubrovnika” i nanijeli doživotnu sramotu državi CG. CG nije imala svoju komandu nad vojskom,a odabrani “generali” su bili Srbi iz CG za komandovanje, tako Hrvati i danas,mada manje,misle da ih je napala CG. Nije nego” kuhinja” Miloševića sa teritorije CG. Mnogi svjesni Crnogorci,pod opterećenjem da će im sudit Vojni sud,ipak nijesu htjeli da ugaze na Hrvatsku teritoriju. Među njima sam bio i ja.Znači ,Hrvatska je napadnuta od strane Srba sa CG teritorije. KOS je Organizovao logor Morinj na… Pročitaj više »

hercegovac
04.06.2021-10:56 10:56

Djuro sve si u pravu osim jedne stvari. Većina Hrvata zna da su nas napali četnici a ne Crnogorci.

Hrvoje
04.06.2021-15:36 15:36

Pišete nešto što Hrvati jako dobro znaju. Upoznali smo četnički modus operandi tako da je poznato s kime smo ratovali. Crnogorcima nije u biću da kasape, muče i slično. Ili će se boriti ili ništa. E to je čojstvo. Ovi su kasapili, mučili i ubijali 90-ih po Hrvatskoj dok Hrvatska nije prikupila oružje i oformila vojsku koja ih je porazila kao ni jedna prije. 1995 godine u dvije operacije su nestali. Mit o srpskoj nepobjedivosti je srušen kao kula od karata, a najveći poraz im je predaja cijelog 21 kordunskog korpusa. Tu se pokazalo tko su ratnici , a tko… Pročitaj više »

Neki
04.06.2021-10:51 10:51

…I NJEGOVI SU PO STARINI DOSLI U HRVATSKU IZ CRNE GORE , STO JE ON I SAM IZJAVIO ….

ccccccc
04.06.2021-11:00 11:00

Krivi sjedi al, pošteno zbori !

Jakov
04.06.2021-11:33 11:33

Da je Crna Gora gradila ovakva prijateljstva i poštovala ovakve istinske prijatelje, danas ne bi bili u situaciji u kojoj smo se našli, bez prijatelja ili saveznika na cijelom svijetu da im se okrenemo i zatražimo pomoć. Veliko hvala ovom gospodinu

Boris
04.06.2021-12:17 12:17

Djuro be lupetaj. Mobilizacija 90% onda Srba ima u CG 90%, sto onda prnjavite!!!

Hrvoje
04.06.2021-15:22 15:22
Reply to  Boris

U borbi se osjeti tko je ispred tebe. Šljam ili ratnik. Ono oko Dubrovnika nisu bili Crnogorci već isti šljam kao oni koji je išao na Vukovar. Sumnjam da bi Crnogorac bio nečovjek.

MB_MNE
04.06.2021-12:51 12:51

Hrvatska je oduvijek bila iskren orijatelj Cg, bez foliranja kao srbijetina, i mazanja oviju, a zabadanja noza u ledja. Bice tesko, ali je dobro sto Hrvatska ce da rasturi srbiju u pregovorima za EU, nikad ali nikad ih nece pustiti dok zadnji i najsitniji detalj uslova, ne ispune! Imaju ih u saci!

Hrvoje
04.06.2021-15:39 15:39
Reply to  MB_MNE

MA već su dobili negativne ocjene od EU što se ulaska tiče. EU ih neće primiti dok god se politika Srbije značajnije ne promjeni. Nama duguju ratnu odštetu. Duguju nam reći gdje su zakopali pobijene branitelje i civile koje još tražimo Moraju vratiti umjetnine i arhive. Ima posla sa Srbijom, a pod Vučićem to neće ići jer on je isti onaj koji je skupa sa Šešeljem sijao mržnju.

Predlig
04.06.2021-16:01 16:01
Reply to  Hrvoje

Sve si u pravu ali Hrvacka treba da nam vrati Prevlaku a lopovi i ubice iz zadnjeg rata teeba da odgovaraju i sa vrate ukradeno. nezavisno sa koje su strane. Gospidin Prkačin ce se slozit sa tim i stim da nam vratite Prevlaku i onda cemu biti otvorena vrata zapicasnog doktora FCJK na Cetinhe. E VIVA!

Hrvoje
05.06.2021-13:34 13:34
Reply to  Predlig

Prvo se nauči pisati pa onda komentiraj. Prevlaka je stvar koja je riješena između CG i RH. Uostalom netko s takvim pravopisom to ne može znati

Realni10
04.06.2021-20:29 20:29

Haha, kad ustasa brani ustaske komite! A jedni I drugi stanu u lift.

Neko tamo
04.06.2021-21:58 21:58

@realno takve komentare pisi na cetnickom portalu in4s cudi me da aktuelno ti je odobrio taj komentar

Mihaela
04.06.2021-22:16 22:16

Nikad Evropa nije htjela da čuje za to. Ni 1918. a bojim se ni sad. Nadam se da će ipak pravda pobijediti….

Gosp. Prkačin, ne samo Šćepan Mijušković, nego svaki komita iz te borbe je institucija za sebe, svaki je priča za bar dva tragična romana… Petar Zvicer i tragedija porodice Zvicer. Đuro Drašković…. Sve su to vitezovi Crne Gore koji su vodili unaprijed izgubljenu bitku, i čiji zavjet Crnogorci moraju sačuvati bez obzira na veličinu i podlost neprijatelja, a ogroman je i sotona mu nije ravan.

Bob
05.06.2021-09:16 09:16

Konačno da neko progivori o srpskom nacizmu, Ante je istaknuti antifašista u hr saboru i pravi prijatelj cg.

Hrvoje
05.06.2021-13:26 13:26

Zvicere su žive zapalili. Mi jako dobro znamo što se dogodilo i kako su Crnogorci prošli,ali problem je u tome što mnogi Crnogorci ne znaju vlastitu povijest pa misle da su im Srbi braća. Daleko je to od braće. Braća ti neće uzeti crkvu i državnost no Srbin hoće. Isto tako imamo debile koji misle da je SPC crkva. Pa oni su bliže paklu i Đavlu nego Bogu.

Hrvoje
05.06.2021-13:32 13:32

Momčino. Komiti s ustašama veze nemaju, a koliko se sjećam tvoj četnički pokret je nestao u bitci na Ljevča polju. Potukli ih ustaše. Ono malo što je ostalo uteklo pa se kasnije predali partizanima, a slavni vam Kalabić izdade Čiču pa ga Tito propisno sprašio. Oni koji su se predali, pred kraj rata su postali partizani. Junačine. Dobili ste vi “prašak” u Bljesku,Olulji i Maestralu, a vidim pouka nije usvojena. Da ponovimo gradivo?

Hvala Hrvone
05.06.2021-15:28 15:28

Hrvoje posteno zboriš i vazda si se zalago da nam Croacija vrne Prevlaku. Zvala

džudović
13.01.2023-17:48 17:48

Što se tiče formiranja dvije hrvatske stranke za izbore u CG Prkačin govori istinu. To je smislio KOS. U novosnovanoj stranci je bio i pravoslavac agent KOS-a iz Podgorice. Ime i prezime mu neću navoditi, samo jednu informaciju o njemu a to je da je dr nauka.