Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Prijetnjama Veljoviću pridružio se i guslar, heroj litija

Epski pjesnik, ''heroj litija'', i ''odbrane svetinja'', kako su ga zvali srpski mediji, pjesmu posvećenu Veljoviću, kao odgovor na njegovu kolumnu, objavio je In4s, 17. avgusta. Dnevne novine su pitale Veljovića da li je vidio što je napisao guslar Perošević i kako to komentariše, na što je on kratko odgovorio: ''Zlo govedo dovijeka june''.

Kolumna savjetnika predsjednika Crne Gore Veselina Veljovića “Vidimo se na Cetinje” objavljena u Pobjedi 15. avgusta, i dalje izaziva reakcije posebno na društvenim mrežama. Veljoviću je otvoreno prijećeno smrću, na što se do sada nijesu oglasili ni tužilaštvo ni policija, a sada mu je “epski pjesnik”, kako sebe predstavlja guslar Slavko Perošević, posvetio pjesmu u desetercu koja je puna uvreda i prijetnji, ne samo njemu nego i svim građanima koji se protive ustoličenju mitropolita SPC Joanikija na Cetinju, pišu Dnevne novine.

Perošević tako poručuje, između ostalog: Dok postoji Karadžića kula, i sjećanje na Adžića Vula, za koga se čulo do Stambola, dok je Peka i Piletić Jola što su srpstvu bili vječna straža, dok je slavnog Boškovića Blaža, i viteza Vukčević Simona, branićemo sveta Srpska zvona… Od vas neće uhvatit nas strava, pa da vas je ko nazemlji mrava, Da vas ima ko lista na grani, kad se vitez bojo od pogani…”

Epski pjesnik, “heroj litija, i “odbrane svetinja”, kako su ga zvali srpski mediji, pjesmu posvećenu Veljoviću, kao odgovor na njegovu kolumnu, objavio je In4s, 17. avgusta.

Dnevne novine su pitale Veljovića da li je vidio što je napisao guslar Perošević i kako to komentariše, na što je on kratko odgovorio: “Zlo govedo dovijeka june”.

Veljović je, podsjetimo, u kolumni napisao da “dolazak srpskog patrijarha Porfirija na crnogorsko Cetinje, koje nema samo status prijestonice nego istorijsku simboliku trajanja i postojanja crnogorske države, predstavlja još jedan pokušaj agresije srpske šešeljevsko-vučićevske kleronacionalističke politike u pohodu na crnogorsku državu”.

U autorskom tekstu iznio je lični stav, navodeći da je “sraman pokušaj poniženja trona Svetog Petra Cetinjskog i crnogorskih vladika koji su bili vladari i vladike Crnogorske pravoslavne autokefalne crkve i vatrom i mačem kroz vjekove branili slavu i ponos crnogorskog naroda i države, dovođenjem onih koji ne priznaju i ne poštuju crnogorsku državu, naciju, jezik i kulturu”.

“Dovođenjem onih koji otvoreno rade da potčine Crnu Goru kao staru evropsku državu i ponovo je prisajedine “srpskom svetu” i velikosrpskom projektu, da je potčine procesima posrbljavanja i agresivne hegemonije SPC kao tuđe crkve, tuđe države i organizacije u funkciji tuđih interesa”, napisao je Veljović.

Zbog svog stava dao je izjavu u Tužilaštvu jer je premijer Zdravko Krivokapić ocijenio da su njegove riječi poziv na pobunu.

Uslijedile su prijetnje preko društvenih mreža, da bi se pojavio i epski guslar Perošević da sve začini i da mu poruči:

“A ti ako budeš bez pameti , na Cetinje dođi pa nas sreti, i sve srpske dušmane povedi, al se nemoj nadati pobjedi, pravda jeste možda malo spora, srpstvu Crna vratiće se Gora, poslušaj me ovo što ću reći, manji potok uvire u veći, i sa svijeh skupa idu strana, put velikog ruskog okeana, mi nijesmo rimskog pape zemlj a, naša srca gledaju put Kremlja. Zbog toga ti Veljoviću džabe, što na bunu pozivaš barabe, a ko dođe četvrtog septembra ja znam njima čitav je imetak u džep šupalj eura desetak…”.

 

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Prijetnjama Veljoviću pridružio se i guslar, heroj litija – CG Vijesti
19.08.2021-07:16 07:16

[…] Aktuelno […]

Granicar
19.08.2021-07:24 07:24

Vesela srbadija ! Ovako je Baja mali mindza pjevao o Krajini i Drini koja ce teci oko Knina ,a eto ga sad ‘peva’ na ibarskoj magistrali .

Ha20
19.08.2021-09:29 09:29
Reply to  Granicar

Jos uvijek pjeva i kako ce se vratiti na Kosovo ali nista ne govori u kojem vjeku ce se to dogoditi.

No oksim
19.08.2021-09:20 09:20

Vako govno tesko da ko rodi
sem robinja Turcinu da godi
proizvod je prve bracne noci
Pet stoleća guslaju cvileći
Od svakuda junački bježeći

borko
19.08.2021-11:08 11:08

Mozina od ovih što prijete, da se sretu sa Veljovićem oči u oči, ako ne bi brzo našli kakvi klozet ispunili bi gaće žućkastokafenom, ne baš žitkom tekućinom, veoma neprijatnig mirisa. Mogli bi se tako punih gaća i prikriti ali bi ih odao nepodnošljivi smrad od brzog raspadanja izlučevina koje su pošljedicaa velike količine straha.

Sara
19.08.2021-18:39 18:39

Nevjerovatne fukare..oce silom da udju u tudju kucu..kakvog naroda Boze mili..Znateli vi cetnici..sta znaci silom??

Milo Vujov
19.08.2021-19:11 19:11

Ovo Bazdigovno Cetnicki izm.t naziva Nas Barabama i razni drugi srbijanski Golomudi Nam prijete Svakodnevno,a Mi nemozem odgovoriti
jer se Nasi komentari Brisu ne manje na par pro Crnogorskih Portala no na vise cetnickih portala,Nam je Ostalo jedino da ih pozovemo na
Cetinje da im Priustimo festu od koje ce im Puci pogibija u Cijeloj Crnoj Gori, na Cetinje Svi Crnogorci neka pripreme Hrvatske Metle,da Nas ne
iznenade u Pocetku kao Hrvate no da ih Ometemo iz Prve u Cijeloj Crnoj Gori jednom za Vazda !!