Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Prijedlog za glasanje o nepovjerenju Vladi potpisalo 36 poslanika

Klubovi poslanika DPS, SDP-LP, SD, DUA predali su u skupštinsku proceduru Prijedlog da se glasa o nepovjerenju 43. Vladi Crne Gore. Inicijativu je potpisalo 36 poslanika. Vanredna sjednica Skupštine na kojoj će se razmatrati ovaj prijedlog biće održana 19. avgusta

Klubovi poslanika DPS, SDP-LP, SD, DUA predali su u skupštinsku proceduru Prijedlog da se glasa o nepovjerenju 43. Vladi Crne Gore. Inicijativu je potpisalo 36 poslanika. Vanredna sjednica Skupštine na kojoj će se razmatrati ovaj prijedlog biće održana 19. avgusta.

Kako je objašnjeno u saopštenju DPS-a, osnov razloga za podnošenje prijedloga jeste to što su izostali rezultati 43. Vlade Crne Gore na planu realizacije onih prioriteta koji su utvrđeni prilikom njenog izbora, a tiču se reformi pravosudnog sistema, jačanja sistema vladavine prava, intenziviranja procesa evropskih integracija, konsolidacije ekonomske politike u zemlji i reorganizacije sistema zdravstvene zaštite u uslovima pandemije korona virusa koja traje.

– Dalje, ignorantskim postupanjem predsjednika Vlade Dritana Abazovića prema stavovima najznačajnijih naučnih ustanova u zemlji, kao i istaknutih stručnjaka i organizacija civilnog društva, te stavljanjem odnosa sa Srpskom pravoslavnom crkvom u prvi plan, pri čemu je vlastitim neodgovornim postupanjem doveo do podizanja tenzija u društvu i do nenadoknadivog gubitka vremena potrebnog za kvalitetno ispunjavanje obaveza iz evropske agende, ova Vlada je izgubila legitimitet – ističe se u saopštenju.

Na kraju obrazloženja Prijedloga je zaključeno da je, zbog svega navedenog, a u namjeri da se zaštite vitalni državni interesi Crne Gore i sačuva šansa da naša zemlja krene putem evropske integracije, podnošenje inicijative za izglasavanje nepovjerenja 43. Vladi Crne Gore bilo neophodno.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
03.08.2022-17:39 17:39

Koliko treba poslanika da padne Vlada?