Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Prijateljstvo Crne Gore i BiH potvrđeno u praksi

Crna Gora i Bosna i Hercegovina imaju prijateljske i otvorene odnose koji mogu služiti za primjer u regionu, ocijenjeno je u toku susreta gradonačelnika Prijestonice Aleksandra Kašćelana i ambasadora Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Branimira Jukića

Crna Gora i Bosna i Hercegovina imaju prijateljske i otvorene odnose koji mogu služiti za primjer u regionu, ocijenjeno je u toku susreta gradonačelnika Prijestonice Aleksandra Kašćelana i ambasadora Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Branimira Jukića.

To se, kako su naveli, očituje dobrom saradnjom na državnom i lokalnom nivou, te činjenicom da dvije zemlje nemaju otvorenih pitanja i da su prve u regionu definisale granicu, što je ratifikovano u nacionalnim parlamentima.

“Naši prijateljski odnosi potvrđeni su u praksi“, kazao je ambasador Jukić.

On je čestitao gradonačelniku Kašćelanu na napretku koji je Cetinje postiglo na uređenju grada i u razvoju putne infrastrukture.

“Prijestonica Cetinje u dobroj saobraćajnoj povezanosti vidi svoju razvojnu šansu“, rekao je Kašćelan.

On je ocijenio da će najavljeni novi putevi Cetinje – Nikšić i Cetinje – Kotor, kao i skori završetak zapadne obilaznice u Podgorici, značajno doprinijeti valorizaciji potencijala cetinjske opštine u privrednom, turističkom, sportskom i kulturnom smislu.

Na sastanku je razgovarano o intenziviranju saradnje između Prijestonice Cetinje i gradske opštine Novo Sarajevo, kao i međudržavnim projektima u oblasti saobraćajne infrastrukture.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve