Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Pribilović predložena za predsjednicu Administrativnog odbora

Predsjednica Skupštine, Danijela Đurović kazala je da je za Administrativni odbor predloženo da ima predsjednicu i 12 članova

Skupština Crne Gore bira novi sastav Administrativnog odbora za čiju predsjednicu je predložena Suzana Pribilović iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Predsjednica Skupštine, Danijela Đurović kazala je da je za Administrativni odbor predloženo da ima predsjednicu i 12 članova.

“Za predsjednicu Administrativnog odbora predlaže se Suzana Pribilović, a za članove Daliborka Pejović, Luiđ Škrelja, Ivan Mitrović, Maja Vukićević, Budimir Aleksić, Miloš Konatar, Kenana Strujić Harbić, Dragan Vukić, Damir Šehović, Vladan Raičević, Momo Koprivica i Vladimir Martinović”, navela je Đurović.

Predrag Bulatović iz DF-a rekao je da je prekršen Poslovnik i procedura jer prethodno nije razriješen dužnosti trenutni predsjednik tog skupštinskog tijela Milun Zogović.

“Trebali ste da predložite razješenje Zogovića, pa da vodimo raspravu da li je to politička odmazda”, naveo je Bulatović.

Smatra da je red “da pozovete Zogovića da podnese ostavku i razriješite ga, zato što je nastupio politički trenutak i ovako će da bude, ne samo u Skupštini, već po dubinama i širinama, svuda gdje novi činioci vlasti žele da izvrše promjene”.

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović kazala je da je imala dobru saradnju sa Zogovićem, te istakla da se ovdje ne radi ni o kakavoj opstrukciji.

“Sve je urađeno u skladu sa članom 36 Poslovnika, a pošto sam dobila informaciju da postoji drugačije tumačenje, bila sam slobodna da konsultujem sekretare drugih odbora koji su mi u potpunosti dali uvjerenje da se sve sprovodi u skladu sa Poslovnikom”, rekla je Đurović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ancy
10.05.2022-20:40 20:40

Zašto Zogovića zovu “seljak”?