Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Pribilović: EK potvrdila naše navode, povući prijedlog Zakona o državnim službenicima i namještenicima

U saopštenju EK se jasno navodi da zapošljavanja trebaju biti obavljena shodno važećem crnogorskom zakonu

Pozdravljamo stav Evropske komisije da se zapošljavanja državnih službenika moraju zasnivati u skladu sa kriterijumima stručnosti i nepristrasnosti, saopštila je Suzana Pribilović, poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore.

“Zbog svega do sad učinjenog i dalje perspektive naše države, apelujemo na Vladu da slijedi ovakav stav i savjet, kako bi državni aparat Crne Gore i ubuduće imao efikasan i kvalitetan kadar. U suprotnom, nastavi li se sa započetom praksom, kompletnoj javnoj upravi, ali i ostvarenim rezultatima u dijelu reforme javne uprave, slijedilo bi značajno stagniranje u procesu evropskih integracija.

U saopštenju EK se jasno navodi da zapošljavanja trebaju biti obavljena shodno važećem crnogorskom zakonu koji je u potpunosti usklađen sa pravnom tekovinom EU, a da je EK spremna da pruži ekspertsku pomoć za eventualne njegove izmjene.

Zbog svega navedenog pozivamo novu parlamentarnu većinu, koji su predložili izmjene zakona, da ga povuku iz procedure kako Crnoj Gori ne bi bila nanešena ozbiljna šteta”, poručila je Pribilović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve