Subota, 28 Januara, 2023
Rubrika:

Pribilović: Abazovićev ministar Šćekić današnjom izjavom ušao u pravne anale

''Tako je Šćekić, u naletu inspiracije, govorio o rekonstrukciji smijenjene Vlade – i to sa novim premijerom, čime je definitivno ušao u pravne anale budući da ovakvo nepoznavanje Ustava i pravnog sistema do sada nije zabilježen''

Ministar u oborenoj Vladi Dritana Abazovića – Dragoslav Šćekić, pokazao je svojim današnjim nastupom da ne vlada osnovnim pravnim terminima, ocijenila je poslanika Demorkatske partije socijalista (DPS) Suzana Pribilović.

“Tako je Šćekić, u naletu inspiracije, govorio o rekonstrukciji smijenjene Vlade – i to sa novim premijerom, čime je definitivno ušao u pravne anale budući da ovakvo nepoznavanje Ustava i pravnog sistema do sada nije zabilježeno. Nije ni čudo što je Vlada čiji je Šćekić ministar rekordno brzo izgubila povjerenje u Parlamentu baš kao što ova izjava i pokazuje zbog čega se nekada perspektivni Šćekić sveo na vjernog slugu Dritana Abazovića”, navela je poslanica DPS-a.

Ipak Šćekiću, navodi ona, da razjasnimo “osnovne pravne pojmove”.

“Vlada čiji ste ministar je pala a u Ustavom predviđenom roku nije konstituisana nova većina koja bi izabrala mandatara. Dakle, niti je moguće rekonstruisati Vladu koja je pala, niti je moguće izabrati novog mandatara već su vanredni parlamentarni izbori jedini izlaz iz političke krize koju ste stvorili Vi i vaši koalicioni partneri. I oni će se desiti veoma brzo, koliki god to panični strah izazivalo kod Vas zbog izvjesnog ostanka ispod cenzusa i time kraja karijere – kako za Vas tako i za partiju kojoj pripadate”, zaključila je Pribilović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve