Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Preston: Ponosan sam na naše savezništvo

Sagovornici su se složili da će Vojska Crne Gore i Nacionalna garda Mejna nastaviti odličnu saradnju u svim oblastima, uz uvjerenje da će se ona nastaviti u budućnosti, konstatovano je tokom susreta

Crna Gora je kredibilan partner i saveznik, kazao je komandant kopnenih snaga Nacionalne garde savezne američke države Mejn, brigadni general Din Preston tokom današnjeg susreta sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore generalom Zoranom Lazarevićem.

General Lazarević, saopšteno je iz resora, se zahvalio generalu Prestonu na podršci koju Nacionalna garda Mejna pruža Vojsci Crne Gore pruža skoro 17 godina, istakavši da je razmjena iskustava bila od “velikog značaja za razvoj sposobnosti VCG”.

“Crna Gora je kredibilan partner i saveznik”, kazao je Preston dodajući da je ponosan na dugotrajno savezništvo, koja se, po njegovim riječima najbolje ogleda u zajedničkim vježbama, kakva je i „Immediate Response 23“.

Sagovornici su se složili da će Vojska Crne Gore i Nacionalna garda Mejna nastaviti odličnu saradnju u svim oblastima, uz uvjerenje da će se ona nastaviti u budućnosti, konstatovano je tokom susreta.

Iz MI navode da Preston je posjetio i kasarnu „Breza“ u Kolašinu, gdje su mu predstavnici Generalštaba VCG i 1.pješadijskog bataljona prezentovali kapacitete za planinsko ratovanje Vojske Crne Gore, kao i opremu i naoružanje 3.pješadijske čete. Komandant kopnenih snaga Nacionalne garde Mejna je obišao i pripadnike VCG Oružanih snaga SAD i Vojske Crne Gore koji izvode alpinisičku obuku na teritoriji Kolašina.

Iz resora dodaju da se Preston nalazi u posjeti Crnoj Gori povodom vježbe „Immediate Response 23“, na kojoj se zajedno obučava oko 500 pripadnika oružanih snaga Crne Gore i SAD, uz podršku hrvatskih štabnih oficira, na sjeveru Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve