Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Pres SDT-a: ”Abazović napravio ozbiljnu štetu”

''Prvo je kršio zakon i nema pravo. Ne sjećam se da je neko prešao ovoliko granicu. To ne smije da se radi i baš me čudi mlaka reakcija javnosti''

Specijalno državno tužilaštvo organizovalo je konferenciju za štampu na kojoj predstavljaju podatke iz aktuelnih predmeta iz nadležnosti tog tužilaštva.

Upitan da prokomentariše postupak sudije za istrage Višeg suda Miroslava Bašovića da odbije predlog za određivanje pritvora za Slobodana Kašćelana, specijalni tužilac Milivoje Katnić je postupano je u skladu sa zakonom, dodajući da je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović napravio ozbiljnu štetu.

Katnić kaže da se ne sjeća da je neko prešao ovoliko granicu.

“Prvo je kršio zakon i nema pravo. Ne sjećam se da je neko prešao ovoliko granicu. To ne smije da se radi i baš me čudi mlaka reakcija javnosti”, kazao je Katnić.

Glavni specijalni tužilac rekao je i da je vjerovao Abazoviću kada mu je dao riječ.

“Mandić i Knežević ga ucijenili. Ko ne drži do date riječi, tu je kraj i mi krećemo svojim putem”, rekao je Katnić.

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević govoreći o slučaju garancija KAP-u, kaže da je SDT sprovelo izviđaj u kojem je od strane više organa prikupljena dokumentacija vještačenja.

“Nakon analiza SDT je pokrenulo krivični postupak protiv 14 lica da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja. Pribavili su protivpravnu imovinsku korist i oštetili budžet za 127 miliona eura”, navela je ona.

Vukčević je istakla da postoji osnovana sumnja da je Crna Gora pretprjela, te da i dalje trpi štetu koje se odnose na kamate i troškove provizije.

Na pitanje da li će u slučaju KAP-a biti saslušani Igor Lukšić i Milo Đukanović, Katnić je rekao da, ako bi postojala osnovana sumnja, sigurno bi ih procesuirali kao i sva druga lica.

Što je urađeno u slučaju kavačkog klana?

Kada je posrijedi kriminalna grupa “kavčani”, specijalni tužilac Saša Čađenović naveo je da su pripremili presjek radnji predmeta koji su do sad urađeni u vezi sa kriminalnom organizacijom kavački klan, i sa njima povezanim kriminalnim grupama.

U junu 2020. donijeta je, kako kaže, naredba o sprovođenju istrage protiv M.R. i još 22 lica zbog stvaranja kriminalne organizacije, protiv svih lica SDT je podiglo optužnicu predmet se nalazi u fazi potvrđivanja.

“U januaru 2021. donijeta je naredba o sprovođenju istrage protiv I.L i S.V zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, u samoj istrazi rezultiralo je da SDT donese naredbu o proširenju istrage protiv još jednog lica M.G. zatim M.N i S.S predmet se nalazi u fazi istrage”, rekao je Čađenović.

On je saopštio da SDT vodi krivične postupke protiv 113 osoba za najteža krivična djela koja su planirali ili izvršili pripadnici “kavačkog” klana, kao i da je protiv njih pokrenuto devet predmeta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Krsto
29.04.2021-16:49 16:49

hehehe -Glavni specijalni tužilac rekao je i da je vjerovao Abazoviću kada mu je dao riječ.-
Sta rekoste ljudi bre? Cak i kad bi mi taj vas Dritan Bazdovic priznao da me je nesto slago , ja mu ni to ne bih smio povjerovati dok dobro ne provjerim…

Milan
29.04.2021-20:07 20:07

Katnicu, vadi adute i suturaj izdajnike.