Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Preokret predao listu za lokalne izbore u Danilovgradu, nosilac Vuk Iković

Kako je saopšteno iz Preokreta, listu predvodi Vuk Iković, a čine je ugledni građani iz različitih djelova Danilovgrada, od kojih većina ranije nije bila aktivno politički angažovana

Preokret je danas Izbornoj komisiji Opštine Danilovgrad predao listu za lokalne izbore koji će se održati 23. oktobra ove godine.

Kako je saopšteno iz Preokreta, listu predvodi Vuk Iković, a čine je ugledni građani iz različitih djelova Danilovgrada, od kojih većina ranije nije bila aktivno politički angažovana.

Lista nosi naziv “Preokret za Danilovgrad – Vuk Iković”.

Na listi se nalaze:

1. Vuk Iković , biolog
2. Darko Zarubica, menadžer
3. Radovan Đurović, preduzetnik
4. Nela Raščanin, ekonomistkinja
5. Željan Brajović, profesor fizičke kulture
6. Dragana Saveljić, biološkinja
7. Nikola Kolundžić, inženjer računarstva
8. Marko Daković, preduzetnik
9. Jelena Jovanović, SSS
10. Zdravko Bucko Đuranović, medicinski tehničar,
11. Anja Pavićević, studentkinja biologije,
12. Siniša Vuković, poljoprivredni proizvođač
13. Tamara Jaćimović, studentkinja građevine
14. Veselin Popović, preduzetnik
15. Momčilo Gajević, inženjer šumarstva
16. Milanka Gara Knežević, ekonomistkinja za opšte poslove
17. Zoran Milović, saobraćajni tehničar,
18. Svetlana Ceca Mastilović, majstor u proizvodnji.

U obraćanju na konferenciji nosilac liste Preokreta za Danilovgrad, Vuk Iković predstavio je koncept Preokreta koji počiva na principima zelene ekonomije i iskazao zadovoljstvo što tim na čijem je čelu predaje listu baš danas na Dan eklološke države.

Kako je saopštio tim Preokreta čine ljudi koji “nijesu planirali da se bave ovom vrstom politike ali razočarani nagomilanim problemima, neradom i neodgovornošću lokalne i državne vlasti odlučili su da se uključe i da stvore uslove da Danilovgrad i Spuž budu mjesto za život mladih, mjesto u kojem možemo živjeti od svog rada, znanja i svojih resursa”.

Iković je u izlaganju iznio ključne tačke programa razvoja koje podrazumijevaju potpuno novi model stambene politike.

“Vraćanje svojine bivšim vlasnicima ili njihovima zakonskim nasljednicima na neizgrađenom zemljištu koje je ekspropirisano, nacionalizovano odnosno izuzeto iz posjeda ili na drugi način podržavljeno nakon 1968. godine, pokretanje sistema proizvodnje zdrave hrane putem podsticanja i umrežavanja poljoprivrednih i drugih seoskih domaćinstava i mikro preduzeća, koji će ujedno biti i dio seoskog turizma koji će se bazirati na rijeci Zeti, izletištima Studeno, Vukotica i selima originalne arhitekture, kao i obnova postojeće i izgradnja nove moderne putne, vodovodne i elektro mreže zajedno”, rekao je Iković.

Treba nam, istakao je, održiv grad u kom je građanin dio opštine i u kom odlučuje šta je za njega najbolje.

“Treba nam čist grad, održivo komunalno preduzeće, nova služba zaštite za rijeku Zetu i samostalne mjesne zajednice koje danas i ne postoje, a upravo će mjesne zajednice biti te koje pokreću i podstiču razvoj porodičnog biznisa i mjesta preko kojih će naše komšije moći da završe veći dio svojih obaveza bez dolaska u Opštinu”, rekao je Iković.

“Stvorićemo sistem da domaćinstva koja se nalaze unutar Parka prirode mogu prihodovati od Rijeke Zete i do 2000 eura mjesečno kroz biznise koji se baziraju na proizvodnji i brendiranju lokalne hrane, ponudi rekreativnih sadržaja i stavljanja svog domaćinstva i preduzetništva u funkciju turizma. Na taj način stvaramo seoski turizam koji je dio turističke ponude opštine Danilovgrad”, rekao je Darko Zarubica.

Željan Brajović poslao je poruku sugrađanima da im se pridruže u borbi za bolji i ljepši grad i da zajednički iskoriste broje mogućnosti koje pruža Danilovgrad i rijeka Zeta.

Brajović je pozvao građane i da na glasačkoj kutiji izaberu funkicionere koji će raditi za grad i sve građane i građanke.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve