Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Premijer ponovo napada: Žele sjever Kosova u Podgorici da bi Vuković ostao da finansira Gradsku TV i širi fašizam

Nakon što je potpisao ugovor sa patrijarhom Porfirijem u Vili Gorica, što je izazvalo burne reakcije javnosti, Abazović se ''zahvalio bogu što ćemo poći na izbore'' i obrušio se na nosioca vlasti u Podgorici i lokalni medij

Premijer Dritan Abazović danas je na sjednici Vlade, tokom žustre rasprave sa ministrom vanjskih poslova Rankom Krivokapićem o današnjem potpisivanju ugovora Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), ponovo napao Gradsku TV i gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića za širenje fašizma.

Nakon što je potpisao ugovor sa patrijarhom Porfirijem u Vili Gorica, što je izazvalo burne reakcije javnosti, Abazović se “zahvalio bogu što ćemo poći na izbore” i obrušio se na nosioca vlasti u Podgorici i lokalni medij.

”Građani treba da znaju da je ideja bila da se ovo pitanje aktivira pred same izbore u Podgorici i da imamo novi 4. i 5. septembar i novi Belveder i novi Nikšić da bi se dijelili u dva tabora. To objasnite međunarodnoj zajednici, ja sam im objasnio i niko nije tražio odlaganje potpisivanje temeljnog ugovora. Jeste se stvorila konfuzija, tražila su se pojašnjenja, ali odlaganje meni niko nije tražio. Ukapirali su što je poenta, da imamo sjever Kosova u oktobru u Podgorici, da bi ostao Ivan Vuković da finansira Gradsku televiziju i širi fašizam. Nisam Vas čuo za to, ni Ministarstvo kulture. Od mene nećete čuti nikakav negativan odnos prema bilo kome ko se nacionalno izjašnjava na način na koji želi. Što se mene tiče totalno sam kosmopolitski orijentisan, a Vi niste”, poručio je Abazović Krivokapiću.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve