Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Premijer nije došao na kontrolno saslušanje, Krivokapić: Niko me neće ucjenjivati kako bi utolio glad za još nekom foteljom

Knežević je rekao da odgađa sjednicu dok se ne pojave Krivokapić i Spajić

Premijer Zdravko Krivokapić obavijestio je predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu, obavijestio je da neće prisustvovati kontrolnom saslušanju o ponovnom pokretanju posla sa tranzitom cigareta preko Luke Bar i crnom tržištu cigareta u Crnoj Gori.

Podsjetimo, Odbor za bezbjednost i odbranu zakazao je za danas kontrolno saslušanje predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića, ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića, v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Vukšića, v.d. direktora Uprave policije Zorana Brđanina i v.d. direktora Uprave prihoda i carina mr Aleksandra Damjanovića.

Predsjednik Odbora Milan Knežević na početku sjednice pročitao je dopis premijera.

“Dozvolite mi da vas informišem da se neću odazvati pozivu na kontolno saslušanje iz više razloga. Najprije, izražavam žaljenje što moram da vam skrenem pažnju što je odluka Odbora o kontrolnom saslušanju predsjednika Vlade nije utemeljena ni na Ustavu, ni na zakonu ni na Poslovniku Skuptštine Crne Gore, stoga ni na koji način me ne obavezuje”, naveo je Knežević čitajući dopis Krivokapića.

Navodi se da je odluka da se sprovede kontrolno saslušanje “predsjednika Vlade kao potpuno neosnovani”.

“Ako i jedan predsjednik Vlade savjesno, odgovorno i vrlo strpljivo odgovarao na pitanja poslanika i interesovanje javnosti, onda je to ovaj predsjednik Vlade. Nerijetko sam, što je kulminiralo na poslednjem premijerskom satu, bio izložen besprizornim uvredama određenih poslanika. Da stvar bude gora, najbrutalnije uvrede i goleme neistine na moj račun izrečene su od strane pojedinih poslanika i prvaka onih političkih subjekata koji su konstituisali izbornu listu koju sam predvodio 30. avgusta prošle godine. I pored svega što, ničim izazvan, preživljavam u Skupštini vjerujte da nemam neodložnu obavezu čije vrijeme se poklapa sa sjednicom Odbora, bio bih spreman da razmislim i da se odazovem na neosnovani i protivpravni poziv vašeg Odbora. Pitanja koja su pokrenuta i optužbe na moj račun, a u pogledu kojih je pokušano da se organizuje moje neosnovano saslušanje veća su neistina i besmislica čak i od nezajažljivog apetita za funkcijama onoga koji takve besmislice plasira u etar. Nemoralne i odvratne optužbe da se Zdravko Krivokapić bavi bilo kakvim švercom veća su laž čak i od količine obožavanja koju onaj koji takvu laž iznosi svojevremeno pokazivao prema Predsjedniku Crne Gore i šefu bivšeg režima. Zdravka Krivokapića niko neće ucjenjivati kako bi utolio glad za još nekom foteljom”, naveo je u dopisu, između ostalog, Krivokapić.

Knežević je saopštio da je obaviješten da sjednici neće prisustvovati ministar finansija Milojko Spajić, ali i direktor ANB-a Dejan Vukšić.

Knežević je potom rekao da odluka Krivokapića i Spajića da ne dođu na sjednicu govori da je možda ova tema bila veoma škakljiva, kompleksa i problematična za njih.

Podsjetio je da je predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović dva puta dolazio u Skupštinu Crne Gore, gdje su ga poslanici saslušavali preko pet sati.

Knežević je kazao da nakon ovog nepoštovanja Skupštine neki drugi organi bi trebalo da se pozabave ovom problematikom.

On je zahvalio Brđaninu i Damjanoviću što su se pojavili, ali kako je rekao čuvajući dignitet Skupštine, odgađa sjednicu dok se ne pojave Krivokapić i Spajić.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve