Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

PREMIJER LICEMJER Čestitao Leposaviću na iskrenosti o Srebrenici, pa zbog fotelje promijenio priču!?

Prema saznanjima portala Aktuelno, premijer je Leposaviću nakon sjednice poslao SMS poruku u kojoj mu čestita na stavovima i dobrom obrazloženju po pitanju genocida u Srebrenici.

Nakon sjednice Skupštine 26. marta na kojoj je ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić “briljirao” kada nije htio da kaže da li  se u Srebrenici desio genocid, konstatujući da je sud u Hagu gdje je suđeno za ovaj zločin “izgubio svoj legitimitet”, dobio je čestitke zbog iskrenosti, ni manje ni više, nego od članova Vlade na čijem je čelu Zdravko Krivokapić.

Prema saznanjima portala Aktuelno, premijer je Leposaviću nakon sjednice poslao SMS poruku u kojoj mu čestita na stavovima i dobrom obrazloženju po pitanju genocida u Srebrenici.

“Neposredno nakog sjednice Skupštine, dobio sam čestitke za iskren, umjeren i stručan odgovor na zlonamjerno poslaničko pitanje. Ove čestitke sam dobio od članova Vlade, ali i od članova sve tri koalicije parlamentarne većine”, potvrdio je u četvrtak i sam Leposavić u obraćanju javnosti kada je saopštio da neće sam podnijeti ostavku na funkciju ministra.

Kako saznaje portal Aktuleno, među onima koji su čestitali je i premijer Krivokapić lično.

”Iako se spekulisalo da je premijer nazvao Leposavića i čestitao mu, ispostavilo se da to nije tačno. Premijer mu je posalo SMS poruku. Taj SMS Leposavić čuva i razmatra da ga objavi ako za to bude potrebe”, rekli su naši dobro upućeni izvori.

Prevrtljivi Podoljub, nakon 10 dana, od kada je čestitao ministru pravde za stručan odgovor, na pressu naprasno, saopštava da je donio, doduše tešku, odluku kojom je zatražio smjenu ”iskrenog” Leposavića.

Prevrtljivi premijer

Ovo je još jedan u nizu slučajeva kada je Krivokapić drastično promijenio ploču, prvo čestita Leposaviću, a nakon toga, kako je sam saopštio na pressu u ponedjeljak, pošalje mu poruku sa sadržinom da “treba sam da se vadi za ono što je zakuvao”.

Možda mu pričešće pomogne da se izvuče iz političkog živog blata

“Pošto je ministar Leposavić ostao dosledan u svome stavu, donio sam tešku odluku da pokrenem predlog za njegovo razrješenje”, rekao je tada Krivokapić.

I pored navedenog, premijer se u svom obraćanju javnosti, koje je obilovalo kuknjavom i patetikom, obrušio na ministra Leposavića i po pitanju tužilačkih zakona, ali i sporne izjave o amnestiji.  Time je odluka da se razriješi Leposavić predstavljena kao da nije donesena na prečac, već mu premijer, narodski rečeno, “dugo kupi”.

Krivokapić,  čini se, ipak nije bio previše oštar prema Leposaviću, jer mu treba kadar koji će da sa pozicija ministra pravde, donese predloge novih rješenja kojima se mijenja demografska struktura CG i sprovodi etnički inžinjering, što jeste misija i Krivokapića i Leposavića.

A pošto im je to zajedničko, teško da bi premijer “kaznio” svog ministra i ostavio ga bez funkcije, da se nije umiješala međunarodna zajednica i strane ambasade, koji su poslali jasnu poruku koja bi, narodskim rječnikom, mogla da se prevede – “Krivokapiću, miči ministra ili ćemo mi tebe”.

Dakle, vjerujemo premijeru da je “teška srca” pokrenuo smjenu Leposavića da bi sačuvao svoju fotelju, pokazujući javnosti koliki je licemjer, manipulator i poslušnik, o čemu treba da razmisle članovi njegovog kabineta.

Treba takođe podsjetiti da je premijer Krivokapić kazao je da će podnijeti ostavku ukoliko ministar pravde ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić ne bude razriješen sa te funkcije.

Nejasno je samo da li će ostati na funkciji premijera ako ministar bude smijenjen glasovima opozicije predvođene DPS-om. Takođe je pitanje da li će tada imati legitimitet da obavlja funkciju predsjednika Vlade. U svakom slučaju, čini se da dolazi veoma problematičan period za izdajničko-teokratsku vladu na čelu sa Amfilohijevim ljubiteljem ruka, boca i podova.

D.G.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca sa katunima bez struje
10.04.2021-08:05 08:05

Leposavic Vlado ima sadrzajni CV no svi ministri u prosloj vladi .Taki ljudi su znacajni i za velike drzave a ne za nasu malu Crnu goru. Političari uspjesnih drzave čuvaju take ljude i time pokazuju patriotizam a ne sekajuci barjacima po asfaltu i jos bez maski i distance.

Ha20
10.04.2021-08:50 08:50

Opet ti pa isti komentar si dao i juce samo si danas zaboravio da ponovis kako je Leposavc lijep COEK. Hahahahahahahahahahaahahahaah !!

Rovca sa katunima bez struje
10.04.2021-13:59 13:59
Reply to  Ha20

Ha20 . Za ovaj komentar Ha20 je dobijo samo par botova. Ako odbijemo i + koji je sam sebe dao znači komentare od Ha20 ni zelenasi ni bjelasi ne citanu. osim njegove familije. Smekemose ha ha ha….

Ha20
10.04.2021-17:46 17:46

Hahahahahahahahahahahahahahahaha ! Jel ti to govoris o sebi ili o meni ???

Ha20
10.04.2021-08:09 08:09

Lozovaca mu unistila mozdane celije do te mjere da je jadnik poceo da lize ono sto je ispljuvao. Njegov pad bi mogao biti toliko bolan da mu ni najbolji srbistanski psihijatri nece moci pomoci. Kazem namjerno srbistanski psihijatri, sjetite se samo ko je lijecio onu bagru Amfilohija, cijeli tim doktora je bio sastavljen od Srbendi ali mu na svu srecu nisu pomogli posto je zelja Svetog Vasilija bila jaca da ga pozove u svoje dvore tamo nedje u galaksiji XXl021. Hvla na paznji.

Dragi
10.04.2021-08:45 08:45

A taki ko ti su nepismeni i zatucani

Cgcg
10.04.2021-09:24 09:24

Mi zamjerismo milu a procitao ih je odlicno..gori su no bilo koje bjelosvjetske bitange ..podli ulicarski manir je jedino sto imaju

Šljivovica
10.04.2021-11:17 11:17

Rakiju popij, lagano
Zdravko to zna samo
Da niz grlo klizi
Krivi je toranj u Pizzi
I mi imamo nesto Krivo
A ne j……. nista zivo
Stoko ovce bravi
Mi smo za vas pravi
Vodimo vas zedne
Preko vode ledne
Zivjeli!!!!!

Zaga
10.04.2021-15:33 15:33

Dajem ti hiljade i hiljade Hvala na ovome sto si napisao!!
Živa Istina!