Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Prekić: Zoronjić da posluša šefa Abazovića i batali se istorijskih tema

''Poslanici URE treba da poslušaju svog predsjednika i batale istorijske teme, jer očigledno o njima pojma nemaju'', napisao je Prekić

Poslanici URE treba da poslušaju svog predsjednika i batale istorijske teme, jer očigledno o njima pojma nemaju , ocijenio je istoričar Adnan Prekić povodom izjave poslanice Građanskog pokreta URA Suade Zoronjić, koja je ranije danas izjavila da su “Crnogorci izvršili prvi genocid u Evropi u 20. vijeku”.

“Poslanici URE treba da poslušaju svog predsjednika i batale istorijske teme, jer očigledno o njima pojma nemaju”, napisao je Prekić.

Tužno je, smatra on, gledati “ove pokušaje istorijskog revizionizma zarad jeftinih političkih poena”.

“Populizam i kritička istoriografija ne mogu zajedno”, objavio je Prekić na Twitter-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Freedom
30.07.2022-19:25 19:25

Prekicu zadatak ove Suade je da baci sjeme razdora među Crnogorce i Muslimane u CG. Vučić to radi preko URE i Dritana. Dritan uporno svađa i dijeli Pravoslavce u CG, uz pomoć SPC. Plan stvaranja Velika Srbija i Velika Albanija je u toku u izvedbi Vučić, Rama i Dritan. Ali ako budemo složni u CG nemogu nam ništa. Kako se krenulo sa ovim rezolucijama, doći će se do Rimskog carstva pa ovamo do danas.

Anon
30.07.2022-21:31 21:31

Znači pored jednog albanskog po-četnika Abazovića imamo i jednu po-četnicu Bošnjakinju Suadu. Družino, džaba pokušavate da prekrečite istoriju. Zlo će uvijek biti zlo, a trenutno ste vi na toj strani.