Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Predstavnici Foruma mladih SDP-a na konvenciji u Sloveniji

Predstavici FM-a su u sklopu ove posjete imali sastanke sa kolegama iz omladinskih organizacija ljevicarskih partija sa područja čitavog Zapadnog Balkana kao i sa predstavnicima YES-a i IUSY-ja

U Ljubljani se danas odrzava XXIII izborna Konvencija Mladog Foruma Socijaldemokrata Slovenije kojoj prisustvuju predsjednik Foruma Mladih SDP-a Emir Hadžimušović i član Glavnog odbora Foruma mladih Xhemal Fici.

Održan je i sastanak SD9 grupe, čiji je Forum mladih SDP jedan od osnivača

Predstavici FM-a su u sklopu ove posjete imali sastanke sa kolegama iz omladinskih organizacija ljevicarskih partija sa područja čitavog Zapadnog Balkana kao i sa predstavnicima YES-a i IUSY-ja.

Oni su imali priliku da razgovaraju o aktuelnoj političkoj situaciji u svojim državama a u okviru diskusije “Stanje socijaldemokratije na Zapadnom Balkanu” i da razgovaraju o položaju svojih partija i omladinskih organizacija u svojim drzavama.

Takođe, održan je i sastanak SD9 grupe, čiji je Forum mladih SDP jedan od osnivača, na kojem su dogovorene dalje smjernice saradnje organizacija članica.

Hadžimušović i Fici su danas u Ljubljani razgovarali sa i sa poslanicom Evropskog parlamenta Tanjom Fajon kao i sa predsjednikom Skupstine Slovenije Dejanom Židanom sa kojima su razmijenili mišljenja o aktuelnim političkim temama u našem regionu.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve