Ponedjeljak, 27 Marta, 2023
Rubrika:

Predsjedništvo SDP-a danas o predsjedničkim izborima zakazanim za 19. mart

Predsjedništvo SDP-a će na sjednici razmotriti plan aktivnosti vezano za predsjedničke izbore imajući u vidu i rokove i datum održavanja izbora koji su zakazani za 19. mart

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije danas će održati sjednicu koja će biti posvećena predsjedničkim izborima, saopšteno je CdM-u iz ove partije.

Predsjedništvo SDP-a će na sjednici razmotriti plan aktivnosti vezano za predsjedničke izbore imajući u vidu i rokove i datum održavanja izbora koji su zakazani za 19. mart.

Na prethodnoj sjednici Predsjednistva održanoj krajem decembra zaključeno je da partija nastupi samostalno na skorim vanrednim parlamentarnim izborima.

Takođe je zaključeno da bi optimalan model nastupa na predsjedničkim izborima bio da se dođe do zajedničkog nadstranačkog kandidata kojega bi podržale građanske partije evropskog bloka, a da ukoliko ne bude spremnosti za takav širi pristup, da će SDP imati svog kandidata na predsjedničkim izborima.

Iz SDP je CdM-u potvrđen više puta iskazan stav funkcionera te partije da politika evropske i građanske Crne Gore ima uvjerljivu podršku u javnosti, što nije slučaj sa podrškom koju u biračkom tijelu uživaju partije koje su nesporno privržene takvoj političkoj orijentaciji, zbog čega u SDP-u smatraju je poželjan nadpartijski pristup kada su u pitanju predsjednički izbori.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve