Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Predsjedništvo DPS: Ivan Vuković na čelu Odbora za pripremu Kongresa, partiju očekuju značajne promjene

Predstojeći Kongres predstavlja priliku za utvrđivanje i usvajanje savremene političke platforme za dalje djelovanje na svim nivoima, saopštili su iz DPS-a

Na danas održanoj sjednici Predsjedništva Demokratske partije socijalista, kojom je predsjedavao predsjednik partije Milo Đukanović razmatran je način organizacije vanrednog 9. Kongresa DPS-a kao i aktuelna politička pitanja.

foto Logo

Na sjednici je donešena odluka o formiranju Odbora za pripremu Kongresa koji će voditi dr Ivan Vuković. Zajednički je konstatovana potreba da se detaljno analizira stanje partije na svim nivoima kako bi se pripremile sveobuhvatne promjene u cilju privikavanja na novonastale okolnosti i daljeg pozicioniranja i djelovanja DPS-a u budućem periodu, saopšteno je iz te partije.

U tom kontekstu, posebna pažnja će biti posvećena promjenama u dijelu partijskog programa, organizacionog ustrojstva i kadrovske strukture Demokratske partije socijalista. DPS ostaje nepokolebljivo opredijeljena u odbrani nacionalnih i državnih interesa Crne Gore, jačanju njenog građanskog karaktera i multietničke demokratije, kao i njenoj daljoj evropeizaciji i sveukupnoj emancipaciji.

Imajući u vidu navedeno, predstojeći Kongres predstavlja priliku za utvrđivanje i usvajanje savremene političke platforme za dalje djelovanje na svim nivoima, saopštili su iz DPS-a.

Na sjednici su razmatrani i mogući načini organizacije Kongresa u trenutnim okolnostima pandemije novog koronavirusa kao i dinamički plan rada pripreme na organizacije u narednih dva mjeseca.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca sa rovačkim katunima
13.10.2020-06:45 06:45

Ugasilistega,! Ni vruća varenika vam nemoze pomoči!!!