Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Predsjedniku Đukanoviću još pristižu čestitke povodom 13. jula

Čestitke uputili predsjednik UAE, predsjednik Azrbejdžana, predsjednik Indije...

Predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću još pristižu čestitke povodom 13. jula – Dana državnosti Crne Gore, saopšteno je iz njegovog Kabineta.

Čestitke su uputili predsjednik Letonije Egils Levits, predsjednik Malte Džordž Vela, kapetani regenti San Marina Đan Karlo Venturini i Marko Nikolini, predsjednik Portugala Marselo Rebelo de Sousa, predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev, predsjednik Jermenije Armen Sarkisijan, predsjednik Islamske Republike Avganistan Muhamed Ašraf Gani, predsjednik Ujedinjenih Arapskih Emirata Kalifa Bin Zajed Al Nahijan, kralj Saudijske Arabije Salman Bin Abdulaziz Al Saud, prestolonasljednik Kuvajta Mešal Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, sultan Omana Haitham bin Tarik, predsjednik Indije Ram Nat Kovind, predsjednik Alžira Abdelmadjid Tebboune, predsjednik Tunisa Kais Said, predsjednik Republike Koreje Mun Džae In, predsjednik Kameruna Pol Bija, predsjednik Socijalističke Republike Vijetnama Ngujen Ksuan Fuk, predsjednik Perua Francisco Rafael Sagasti Hochausler.

Predsjednik Levits je izrazio uvjerenje da će se prijateljski odnosi između Letonije i Crne Gore kao saveznica u NATO dalje produbljivati i ocijenio da Letonija visoko vrednuje učešće crnogorskih vojnika u multinacionalnoj borbenoj grupi koja je dio NATO isturenog pojačanog prisustva u Letoniji.

“Letonija snažno podržava Crnu Goru na njenom putu evropskih integracija i cijeni uspjeh koji je Vaša zemlja već postigla. To dokazuje da odlučnost i kontinuirani napori u demokratskim, političkim i ekonomskim reformama uvijek donose željene rezultate”, ističe se u čestitki.

Uz ocjenu da dvije države imaju odlične odnose, koji se njeguju kroz susrete na različitim nivoima na bilateralnom i međunarodnom nivou, predsjednik Malte Vela je istakao da Malta veoma podržava proširenje EU, te da podstiče Crnu Goru da očuva svoju posvećenost daljem unapređenju svoje evropske perspektive, u čemu Malta pruža kontinuiranu podršku u cilju članstva Crne Gore u EU.“

Predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev ocjenjuje da se odnosi između dvije države uspješno razvijaju i izražava uvjerenje da će se oni, zajedničkim naporima, tradicionalno prijateljskim vezama i saradnjom na obostranu korist, nastaviti da se produbljuju i jačaju u skladu sa interesima naroda.

“Dvije države imaju veliki potencijal za snaženje bilateralnih veza koje će se uz zajedničke napore nadograditi sa novim idejama”, navodi se čestitki predsjednika Jermenije Sarkisijana.

Predsjednik Kovind ukazuje na bliske i srdačne odnose dvije države, koje karakterišu prijateljstvo i međusobno poštovanje i izražava uvjerenje da će bilateralne veze biti dodatno osnažene u godinama pred nama na obostranu korist naroda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Predsjedniku Đukanoviću još pristižu čestitke povodom 13. jula – CG Vijesti
22.07.2021-09:07 09:07

[…] Aktuelno […]