Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Predsjednik Skupštine Kosova: Sramni postupci Abazovića

Predsjednik Skupštine Kosova Gljauk Konjufca kritikovao je ostanak u vlasti Albanca Dritana Abazovića nakon posljednjih dešavanja koja su vezana za ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija. Konjufca Abazovićeve postupke naziva sramnim

Predsjednik Skupštine Kosova Gljauk Konjufca kritikovao je ostanak u vlasti Albanca Dritana Abazovića nakon posljednjih dešavanja koja su vezana za ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija. Konjufca Abazovićeve postupke naziva sramnim.

“S obzirom na činjenicu da i sveštenstvo i ljudi koji su se morali baviti državnim poslom doživljavaju ekstazu dok pjevaju pjesmu” Kad se vojska na Korovo vrati “, moram reći da ovo nije stvar duhovnosti”, kaže Konjufca.

On kaže da je sramota da Abazović stoji mirno dok se pjeva ta sramotna pjesma. On smatra da Srbija želi da stvori srpski svet na Balkanu.

Kaže da ono što se u nedjelju dogodilo u Crnoj Gori ide u prilog argumentu koji je objasnio, a to je da Srbija ima istu orijentaciju kao i devedesetih godina.

“Ovu istu orijentaciju najbolje objašnjava Vulinova sintagma koju je prihvatio Vučić a koja se odnosi na kreiranje srpskog svijeta na Balkanu. Šta podrazumijeva formiranje srpskog svijeta na Balkanu. Formiranje srpskog svijeta na Balkanu znači spajanje Republike Srpske sa Srbijom koja ima 25km kvadratnih, koja je velika koliko i cijela Sjeverna Makedonija. Drugo, preuzimanje sjevera Kosova, dalja eksteritorijalnost Kosova i zajednica na Kosovu čak i nakon podjele Kosova. Što se tiče Crne Gore, dugujem Kosovu da je ukloni iz NATO -a i federalizuje”, objasnio je Konjufca.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve