Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Predsjednik i prva dama na kraljevskoj gala večeri

Đukanović na poziv Generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga predvodi crnogorsku delegaciju na sastanku šefova država i vlada, Samitu NATO, koji se održava od 28. do 30. juna.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i prva dama Crne Gore Lidija Đukanović prisustvovali su kraljevskoj gala večeri, koju je priredio kralj Felipe VI.

FOTO: Predsjednik Crne Gore

Đukanović na poziv Generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga predvodi crnogorsku delegaciju na sastanku šefova država i vlada, Samitu NATO, koji se održava od 28. do 30. juna u Madridu.

FOTO: Predsjednik Crne Gore

Saveznici će na ovogodišnjem Samitu razgovarati o ključnim temama za budućnost evroatlantskog prostora, uključujući usvajanje narednog Strateškog koncepta NATO koji će trasirati kontinuiranu adaptaciju i transformaciju Alijanse.

FOTO: Predsjednik Crne Gore

U svijetlu agresije Rusije na Ukrajinu, lideri će diskutovati o daljem jačanju položaja odvraćanja i odbrane, podršci Ukrajini i drugim partnerima pod rizikom od destabilizacije u tekućem okruženju, uključujući podršku Bosni i Hercegovini i Gruziji.

U kontekstu rastuće geopolitičke kompeticije, u Madridu će biti riječi i o jačanju partnerstava, prvenstveno sa EU, drugim partnerima koji dijele iste vrijednosti, kao što su partneri iz Indo Pacifičkog regiona, kao i o istorijskoj odluci Finske i Švedske da apliciraju za članstvo u NATO.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BMX
29.06.2022-09:18 09:18

Vazda su bolji i visi isli boljima i visijima. Milo sa kraljem i US predsjednikom, a Dritan neka ide kod Vucica, Vulina, Porfirija, Dacica i Brnabicke

Anonim
29.06.2022-11:36 11:36

Krajnje neprimjereno odjevena supruga Predsjednika.

Tara
29.06.2022-23:19 23:19

Prvi put je vidim da izgleda zenstvena u ovoj divnoj haljini..