Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović primio delegaciju Inveo Investment Holdinga iz Istanbula

Đukanović je ukazao na prioritete državne politike, ciljeve ekonomskog razvoja i nastavak integracionih procesa, kako bi se dostigao evropski kvaliteta života građana i puna pripadnost evropskom sistemu vrijednosti

Predsjednik Milo Đukanović iskazao je zadovoljstvo da se interesovanje turskih investitora povećava, posebno nakon nedavno održanog susreta u Istanbulu koji je imao sa predstavnicima poslovne zajednice ove zemlje. Ukazao je na prioritete državne politike, ciljeve ekonomskog razvoja i nastavak integracionih procesa, kako bi se dostigao evropski kvaliteta života građana i puna pripadnost evropskom sistemu vrijednosti.

Predsjednik Crne Gore naglasio je da naša zemlja kroz kompetitivan ambijent za poslovanje, sa velikim potencijalima u oblasti turizma, energetike i poljoprivrede, nudi niz povoljnosti stranim investitorima. Istakao je značaj realnog sektora i novih ideja koje doprinose bržem ekonomskom razvoju Crne Gore, kao i važnost inicijativa i projekata koji podižu standarde poslovanja i življenja. Raduje me i da sve više stranih investitora vidi i cijeni napore koje preduzimamo da razvijemo zemlju, promijenimo način razmišljanja i usvojimo nova znanja i nove vještine, zaključio je Đukanović.

Zahvaljujući se na prijemu, Onur Topac, glavni izvršni direktor Inveo Investment Holdinga upoznao je predsjednika Đukanovića sa osnovnim aktivnostima kompanije koja u svom portfelju ima preko 150 firmi različitih poslovnih djelatnosti i koja posluje u više zemalja na tri kontinenta.

Predstavljajući viziju razvoja poslovnih aktivnosti u Crnoj Gori gospodin Topac je istakao potrebu daljeg razvoja usluga na finansijskom tržištu Crne Gore, aktivnosti na iznalaženju alternativnih i ekološki prihvatljivih vidova transporta u većim gradovima, te drugih aktivnosti koje mogu biti od interesa za Crnu Goru poput razvoja IT usluga, farmaceutike i izdavaštva. Uvjeren sam da ćemo do kraja godine imati preko 80 zaposlenih u Crnoj Gori i da ćemo na osnovu iskustava koje smo stekli moći da damo doprinos razvoju regulative za nove djelatnosti i industrije. Svijet sa danas ubrzano mijenja i poslovna zajednica se prilagođava brzim promjenama. Otvorenost Crne Gore i Vaša spremnost da podižete standarde poslovanja i življenja u Crnoj Gori uticala je i na naša promišljanja. Odlučili smo da odmah pokažemo korporativnu društvenu odgovornost i podržimo jedan sportski savez, pokazujući time naše povjerenje i odnos prema Crnoj Gori, posebno prema mladima, zaključio je Topac.

Sagovornici su se saglasili da u uslovima velike neizvjesnosti u svijetu, svaki novi projekat i svako novo radno mjesto, predstavljaju uspjeh. U tom smislu razumijevanje novih procesa i inovacija mora biti pod budnom pažnjom kreatora politika i poslovne zajednice.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve