Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Predsjednica Sejma Poljske čestitala Bečiću

Bečić je zahvalio predsjednici Sejma Republike Poljske Elžbjeti Vitek na čestitki i istakao da odnose Crne Gore i Republike Poljske od obnove crnogorske nezavisnosti karakterišu frekventni kontakti na najvišem političkom nivou, interes za jačanje ekonomske saradnje, kao i dinamična saradnja u oblastima energetike, kulture, nauke, obrazovanja, odbrane i turizma

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić primio je čestitku koju mu je uputila predsjednica Sejma Republike Poljske Elžbjeta Vitek.

Aleksa Bečić

“Poštovani gospodine predsjedniče, U ime Sejma Republike Poljske i u svoje ime, upućujem Vam srdačne čestitke povodom izbora na mjesto predsjednika Supštine Crne Gore. Želim Vam mnogo uspjeha i satisfakcije u vršenju te časne i odgovorne funkcije i svako dobro u privatnom životu. Vaša dosadašnja profesionalna karijera i političko iskustvo će sa sigurnošću biti adut u vođenju poslova najvišeg predstavničkog doma u zemlji. Uvjerena sam, da će dobra saradnja među našim parlamentima, doprinijeti bogaćenju i inteziviranju kontakata koji povezuju Republiku Poljsku i Crnu Gori i na drugim nivoima. Gospodine predsjedniče, primite izraze mog najvećeg uvažavanja”, navodi se u njenoj čestitci.

Bečić je zahvalio predsjednici Sejma Republike Poljske Elžbjeti Vitek na čestitki i istakao da odnose Crne Gore i Republike Poljske od obnove crnogorske nezavisnosti karakterišu frekventni kontakti na najvišem političkom nivou, interes za jačanje ekonomske saradnje, kao i dinamična saradnja u oblastima energetike, kulture, nauke,
obrazovanja, odbrane i turizma.

Takođe, on je u odgovoru predsjednici Vitek, zahvalio na proaktivnom stavu Poljske kada je u pitanju proces integrisanja Crne Gore u evropske i evroatlantske strukture kroz kontinuiranu političku i ekspertsku pomoć, kao i podršku kroz format Višegradske grupe, koja je od svog nastanka bila sinonim za uspješan model regionalne saradnje. Za Crnu Goru je veoma važno da Poljska, kao članica V4, razumije šta su potrebe zemalja Zapadnog Balkana u aktuelnom političkom trenutku.

“Uvažena ekselencijo Vitek, izražavam nadu da će Poljska kao aktivan podržavalac Crne Gore u pogledu njenog daljeg razvoja i prosperiteta, nastaviti sa pružanjem sveukupne podrške uprocesu ispunjavanja uslova za uspješnu realizaciju strateškog cilja – članstva u EU”, navodi se, između ostalog, u odgovoru predsjednika Skupštine Crne Gore upućenom predsjednici Sejma Republike Poljske.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve