Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Predlog Demokrata: Radulović za preseljenje dijela MVP na Cetinje

Sagledane su sve mogućnosti i realno procijenjena situacija u odnosu na ono što je u prethodnim godinama i decenijama obećavano Cetinju i Cetinjanima

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović iskazao je spremnost da se lično angažuje u cilju iznalaženja najboljeg rješenja kako bi se zgrada bivšeg ruskog poslanstva na Cetinju, namijenjena za MVP, konačno stavila u funkciju, saopštile su Demokrate, nakon sastanka sa šefom diplomatije.

Predsjednik Kluba odbornika Demokrata u Skupštini Prijestonice Danilo Mrvaljević i zamjenik predsjednika Balša Raković razgovarali su juče sa ministrom vanjskih poslova Đorđem Radulovićem o mogućnosti preseljena Ministarstva vanjskih poslova na Cetinje.

Kako Demokrate navode u saopštenju ministar Radulović, detaljno je upoznat sa cjelokupnom situacijom vezano za decenijsko obećanje preseljenja ministarstva vanjskih poslova na Cetinje.

“Sagledane su sve mogućnosti i realno procijenjena situacija u odnosu na ono što je u prethodnim godinama i decenijama obećavano Cetinju i Cetinjanima, što je normirano Zakonom o Prijestonici, kao i što su realne, u kratkom vremenskom periodu ostvarive mogućnosti i najbolje opcije za Cetinje i državu Crnu Goru”, saopštile su Demokrate.

Ministar je, kako kažu, otvoreno pozdravio interesovanje i angažovanost Demokrata za svoj grad i čvrsto je dogovoreno da se inicijativa koju su pokrenule cetinjske Demokrate već od septembra ove godine konkretizuje, te da se nakon toga krene sa realizacijom aktivnosti koje imaju za cilj da se bivše rusko poslanstvo konačno stavi u funkciju MVP i Vlade, odnosno države Crne Gore.

“Ostavljen je prostor da se u međuvremenu razgovara o modelima koji su najbolji za sve nas, ali definitivno je prvi put iskazana dobra volja od strane ministarstva i jasna, neupitna spremnost ministra da se u najkraćem roku krene u realizaciju preseljenja dijela MVP na Cetinje”, navodi se u saopštenju.

Kako navode, obostrano je konstatovano da bi trebalo najozbiljnije razmisliti i o tome da se ubuduće svi prijemi državnog karaktera, od prijema povodom susreta ministra vanjskih poslova Crne Gore sa ambasadorima nakon njihovog predavanja akreditiva predsjedniku države, prijema podom proslave Dana nezavisnosti, Dana državnosti i povodom svih datuma i događaja od izuzetnog značaja za Crnu Goru održavaju na Cetinju.

“Cetinjske Demokrate, konkretnim aktivnostima, nastavljaju borbu za Cetinje i vraćanje statusa crnogorskoj Prijestonici kakav zaslužuje, na svim poljima”, poručuju iz te partije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve