Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Pred dešavanja na Cetinju pojavile se organizovane stranice koje afirmišu Krivokapića

Ove stranice dijele sadržaje koji su ili identični ili se preklapaju u narativima koji se plasiraju, dok su profili koj prate i dijele saržaje sa ovih stranica najčešće lažni profili sa identičnim fotografijama i trolovi, a uz Krivokapića, na njima se nerijetko afirmišu ministar finansija Milojko Spajić, poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić i Srpska pravoslavna crkva, navedeno je u saopštenju

Na društvenim mrežama su se gotovo u istom danu, a pred dešavanja na Cetinju, pojavile nove organizovane stranice  na Fejsbuku i Instagramu koje se od tada isključivo bave propagandom u korist premijera Zdravka Krivokapića, pokazala je analiza Digtalnog forenzičkog centra.

“Ove stranice dijele sadržaje koji su ili identični ili se preklapaju u narativima koji se plasiraju, dok su profili koj prate i dijele saržaje sa ovih stranica najčešće lažni profili sa identičnim fotografijama i trolovi, a uz Krivokapića, na njima se nerijetko afirmišu ministar finansija Milojko Spajić, poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić i Srpska pravoslavna crkva”, navedeno je u saopštenju.

No, kako su dodali, stranice jednako služe i za targetiranje neistomišljenika – a njih očito ima i među vladajućom većinom.

“Tako su na meti administratora do danas nerijetko bili vicepremijer Dritan Abazović, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, a u danima međusobnih optužbi i – Demokratski front. Naravno, u kontinuitetu se šire i sadržaji protiv opozicije. Očekivano, stranice služe i za plasiranje dezinformacija.”

Pristupite DFC analizi putem ovog linka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve