Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Prava podržava rezoluciju o genocidu u Pivi i Velici

Navode da je njihova politika zasnovana na antifašističkim vrijednostima i da će podržati ovaj predlog i poziva sve partije iz parlamentarne većine da ostave po strani političke razlike i podrže ovu rezoluciju

Predlog rezolucije o genocidu u Pivi i Velici, koji su Skupštini podnijeli poslanici Demokrata zaslužuje podršku svih partija, koje gaje antifašističke vrijednosti, saopšteno je iz Prave Crne Gore.

Navode da je njihova politika zasnovana na antifašističkim vrijednostima i da će podržati ovaj predlog i poziva sve partije iz parlamentarne većine da ostave po strani političke razlike i podrže ovu rezoluciju.

“Krajnje je vrijeme da se u okviru institucija sistema, ukljućujući i Skupštinu Crne Gore, pokaže duboko poštovanje prema žrtvama genocida u Pivi i Velici, koje su nepravedno zapostavljene.

Javnost nije dovoljno upoznata sa razmjerama zločina koji su počinjeni u Pivi i Velici tokom Drugog svjetskog rata, zato je ovo dobra prilika da se sačuvaju od zaborava žrtve ovih zločina i da se utvdi puna istina o ovim masovnim nacifašističkim zločinima.

Postoje neoborivi dokazi da je u oblasti Pive, početkom juna 1943. godine na monstruozan način ubijeno oko 1.290 civila, uključujući i 550 djece. Zločin je počinila nacistička SS jedinica „Princ Eugen”, zajedno sa muslimanskim ustašama iz Handžar divizije. Radi se o genocidu, jer su zločinci pucali čak i na malu djecu”, tvrde iz Prave Crne Gore.

Užasni zločini za koje, kako navode, odgovorni nisu odgovarali treba da budu javno osuđeni i istraženi do kraja, jer se osuđivanjem zločina doprinosi da se oni više nikada i nigdje ne ponove.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve