Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Prava Crna Gora: Funkcioner URA vrijeđa Sveto trojstvo!

Predsjednik odbora URE u Herceg Novom i kandidat za odbornika te liste na izborima koji predstoje, Nikola Radman je na skandalozan način prokomentarisao fotografiju koja je objavljena na zvaničnoj stranici Prave Crne Gore, ocijenili su iz stranke čiji je lider Marko Milačić

Predsjednik odbora URE u Herceg Novom i kandidat za odbornika te liste na izborima koji predstoje, Nikola Radman je na skandalozan način prokomentarisao fotografiju koja je objavljena na zvaničnoj stranici Prave Crne Gore, a na kojoj su nosilac liste Pravi Novi – Sloboda u našim rukama Milan Zarić i dva kandidata za odbornike, na kojoj drže spojena tri prsta, ocijenjeno je iz stranke čiji je lider Marko Milačić.

Komentar koji je postavio Radman je upućen Milanu Zariću i glasi “Milane, je li ovo reklama za vegetu?”

Sramno je što je ovaj komentar postavljen dan uoči Velikog petka i nekoliko dana pred Vaskrs.

Nosilac liste Pravi Novi – Sloboda u našim rukama” Milan Zarić povodom toga obratio se Nikoli Radmanu, kao i građanima Novog saopštenjem koje prenosimo u cjelosti:

“Gospodine Radman, dan uoči Velikog petka, ispod fotografije na kojoj su tri člana Prave Crne Gore, što je u ovom trenutku manje bitno, fotografije tri čovjeka, a među kojima sam i ja, na kojoj držimo spojena tri prsta, pitali ste da li su tri prsta “Reklama za vegetu”?

Pitali ste to sa osmijehom, emotikonom-znakom koji ste postavili, a tom osmijehu dodali i naočare, da bi ispali veći “šmeker” u nekorektnosti, nepristojnosti i nevaspitanju ili da bi sakrili svoj budući stid za pitanje koje je postavljeno sa namjerom da izazove nelagodu svakom ko ga pročita, posebno ako je Pravoslavac.


Dok se tako skrivate iza naočara današnjice, u kojoj je mnogo toga mračno, a svijetli samo vjera, dok se tako krijete iza građanskog pokreta u kom je mnogo toga anti-građanskog, posebno prema Pravoslavlju, pokazujete ćud vremena koje je ostalo za nama. Ako ovako komentarišete uoči Velikog petka, pitam se da li i vi pripadate onima koji bi na Veliki petak sa osmijehom posmatrali dan našeg navećeg stradanja – Hristovog raspeća?

Našeg, jer i vi pripadate Pravoslavnom rodu, i vaši korijeni stvoreni su od Pravoslavlja, za tri prsta za koja pitate, borili su se prije vas, da biste vi postali i opstali, da biste vi danas mogli svoj rod, građanski, dan pred Veliki petak, najtužniji dan Pravoslavlja, da pitate o tome šta ta tri prsta znače.

U svom građanskom maniru, koji je u suštini sve suprotno od građanskog, u kom ste stvorili građansku kastu koja sebi daje za pravo da upire prstom i proziva bez mjere sve one koji i dalje drže do tradicije, vjere i istorije ovih prostora, da li se na sličan način smijete ismijavati pripadnicima islamske ili katoličke vjeroispovjesti?
U svom licemjernom maniru stvaranja pomirenja, a suštinski stvaranja najvećeg otpora prema svemu što je tradicionalno u Crnoj Gori, da li smijete prokomentarisati na negativan način bilo koju fotografiju pripadnika druge vjere, osim vaše?
Ne smijete, gospodine Radman. Ne smijete jer bi takvo pitanje rezultiralo direktno vašom smjenom i ostrvljenjem cijele crnogorske javnosti. Ne smijete, jer bi to narušilo masku o građanskom kapacitetu koju, posebno u izbornoj kampanji, rado nosite.
Dok pokušavate da budete građanski duhoviti, a u suštini necivilizovani, vi se ne podsmijavate meni, vi ne samo da pokušavate da se podsmijavate većini Novljana, vi se smijete svakoj Pravoslavnoj porodici u Crnoj Gori i van nje.
Vi pitate za tri prsta svetog trojstva, prst Oca, Sina i Svetog duha, vi ne znate šta znače tri prsta koja su Crnoj Gori litijama vratila ljubav, onako kako su to činila stotinama godina prije, pa pobijedila sve one koji su se, tako kao vi, podsmijavali svetom trojstvu.

Vi pitate šta znače tri prsta pobjede, naše pobjede, vaše pobjede, jer da nije bilo ta tri prsta ne samo da ne biste bilo rođeni, sada biste bili u kasti sa onima koji su izglasavanjem sramnog zakona pokušali da slome ta tri prsta, ako ste ikada iz tog zagrljaja izašli.

U lažnom prikazu razumitelja i podržavaoca svih sloboda, u lažnom skrivanju iza građanske misli, pod plaštom borbe za neke moderne vrijednosti, ostaje vaš komentar na fotografiji koja je objavljena nekoliko dana pred Veliki petak, kao putokaz borbe za ozdravljenje društva koja se mora nastaviti, borbe za prihvatanje tradicionalnih vrijednosti kao korijena našeg društva, borbe za očuvanje porodice i borbe za očuvanje tri prsta Svetog trojstva.

Gospodine Radman, ovakav necivilizacijski i prostački, uvredljivi komentar zahtijeva vaše hitno izvinjenje. Ne zbog mene, već zbog većinskog naroda Herceg Novog i Crne Gore.

Jer to što ste pokazali, dan pred Veliki petak, “crno na bijelo”, pokazuje da borba za očuvanje dostojanstva tri prsta koja simbolizuju Sveto trojstvo, zbog takvih kao vi, još uvijek nije završena.”

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
nenad mne
01.05.2021-14:50 14:50

Meni se čini da je za Vegetu jedan prst viška, ma od viška glava ne boli, ako nijesu u pitanju batine!

jasno je
01.05.2021-21:36 21:36
Reply to  nenad mne

Da, viška je – srednji

ZAGA
01.05.2021-14:52 14:52

U Beogradu to zovemo: u recept dodajte i sodu bikarbonu na vrh prsta!

p 3,14
01.05.2021-17:54 17:54

Osilio Cetnik MILACIC za sve samo krivite Abazovica davno je on trebao u PRDARU za njegovu nacisticku mrznju nadamo se nece dugo !

MUSTAFA
02.05.2021-10:27 10:27

Cetniku oduzet Drzavljanstvo i pocerat u Vojvodinu odakle je izbjeglo to zlo da je sto valjalo nebi pobjega od svog naroda fasite odma u Govnjaru i poslije izgon!

Crnogorka
02.05.2021-11:14 11:14

Nema vecih Lazova- prevaranata da ti podvale od CETNIKA Marko Milacic IZ Vojvodine DF – URA-!!Neda bog Crnogorcima sto nam ZVJERSKI Cetnici mise zlikovcima je davno trebalo stati na kraj i pocerat odakle se dovukla ta bagra cetnicka odjdnom se izrodise ka pecurke poslije kise !

Krsto
02.05.2021-17:36 17:36

hmmm…ne bih da ovaj put komentarisem tri spojena prsta–Svi znamo da oni simbolisu svijeto trojstvo..Ali bih da pomenem tri rasirena….Pozdrav koji su koristili i cetnici i ustase-i Draza i Ante Pavelic..Pozdrav je kreirao Adolf Hitler licno..i po njemu on znaci jedan narod jedna zemlja jedan firer -vodja…Nije istina da je pozdrav kreirao vuk Draskovic…Vuk i Vojislav Seselj su samo obnovili taj pozdrav kad su osnivali cetnicko drustvo Sava….Sava se kasnije podijelila na SPO i Srpsku Radikalnu stranku..Pricao mi je djed da je gledao kako se cetnici Pavla Djurisica pozdravljaju s tri rasirena prsta…Kad u Rusiji pokazete tri rasirena prsta mozete… Pročitaj više »

vesko nk
04.05.2021-14:03 14:03

Laž kao i sve od ovih likova da ova njihova tri prsta simbnolišu sveto trojstvo.Ovi politički pravoslavci se izruguju sa ovim prstima samom biću pravoslavlja.Nikada ali nikada se prsti ovako profano u javnosti nijesu pokazivala.U njihovom slučaju znače LUDOS GLUPOST I TUPOST.Ovo vam kaže prasvoslavac koji je naučio da se krsti sa dvije godine pola vijeka prije.

Andjela
20.05.2021-18:46 18:46

Prije za govedji gulas!