Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Pozivamo sve koji dijele evropske vrijednosti da podrže Memorandum

Oni su uputili javni poziv svim političkim subjektima i građanima koji dijele iste vrijednosti da podrže principe koji su iskazani Memorandumom

Potpisnici Memoranduma o saradnji između Građanskog pokreta URA, Socijalističke narodne partije (SNP), Saveza građana CIVIS i manjinskih stranaka – Bošnjačke stranke, Albanskog foruma (AA, DSA), FORCE i Albanske koalicije Jednoglasno (DP, DUA, DS) održali su jutros sastanak.

Na sastanku su analizirane političke okolnosti od potpisivanja Memoranduma do danas.

,,Zadovoljni smo podrškom koju je Memorandum dobio, kako u domaćoj, tako i u međunarodnoj javnosti u prethodnom periodu. Naši prioriteti moraju da budu saradnja na pomirenju u Crnoj Gori, izgradnja istinski građanske države, poštovanje Ustava, rad na depolitizaciji institucija u cilju članstva Crne Gore u Evropskoj Uniji, snažan ekonomski razvoj, izgradnja socijalne države i države vladavine prava, zaštita i unapređenje prava manjina i njihova integracija u institucije, kao i uspostavljanje ekološke države. Zalagaćemo se za državu građana jednakih prava. Crna Gora mora da izađe iz kandži nacionalizma i krađa. Pokazaćemo da građanska Crna Gora ima na koga da se osloni. Ovo je put ka pomirenju i dijalogu, i glavnom cilju – ubrzanju reformi na putu ka Evropskoj uniji (EU)”, saopštili su u zajedničkom saopštenju.

Oni su uputili javni poziv svim političkim subjektima i građanima koji dijele iste vrijednosti da podrže principe koji su iskazani Memorandumom.

,,Vjerujemo, i očekujemo da će svi poslanici i poslanice podržati ovaj politički potez koji oslikava istinsku evropsku misao u Crnoj Gori”, zaključuju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve