Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Pozitivno mišljenje na finansijski izvještaj AA

Finansijskom revizijom je utvrđeno da je Godišnji konsolidovani finansijski izvještaj Albanske Alternative za 2018. godinu u svim bitno materijalnim aspektima sastavljen i prezentovan u skladu sa važećim okvirom finansijskog izvještavanja

Državna revizorska institucija (DRI) dala je pozitivno mišljenje na Godišnji finansijski izvještaj Albanske alternative za 2018. godinu, sa skretanjem pažnje i negativno mišljenje na reviziju pravilnosti.

“Na bazi sprovedene revizije, utvrđenog činjeničnog stanja i Izjašnjenja subjekta revizije na Preliminarni izvještaj DRI, nadležni Kolegijum u sastavu senator DRI Nikola N. Kovačević, rukovodilac Kolegijuma i senator DRI Zoran Jelić, član Kolegijuma, izražava pozitivno mišljenje na Godišnji finansijski izvještaj, sa skretanjem pažnje i negativno mišljenje na reviziju pravilnosti”, navodi se u saopštenju DRI.

Finansijskom revizijom je utvrđeno da je Godišnji konsolidovani finansijski izvještaj Albanske Alternative za 2018. godinu u svim bitno materijalnim aspektima sastavljen i prezentovan u skladu sa važećim okvirom finansijskog izvještavanja.

“Pored iskazanog pozitivnog mišljenja, nadležni Kolegijum skreće pažnju na navedeno u Izvještaju pod tačkom 12.2.2. Troškovi goriva”, naveli su iz DRI.

Revizijom pravilnosti utvrđeno je da subjekt revizije finansijske i druge radnje nije u svim materijalno značajnim aspektima uskladio sa relevantnim zakonskim i drugim propisima koji su identifikovani kao kriterijumi revizije.

“Neusklađenost se odnosi na nedosljednu primjenu Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja (član 13,17,18 i 18a), Zakona o radu, Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica (član 46 i 47), Pravilnika o obliku, sadržini, načinu popunjavanja i dostavljanja jedinstvenog obrasca Izvještaja o obračunatom i plaćenom porezu na dohodak fizičkih lica i doprinosima za obavezno socijalno osiguranje i Pravilnika o načinu i rokovima za vršenje popisa i usklađivanju knjigovodtvenog sa stvarnim stanjem”, kazali su iz DRI.

Revizijom Godišnjeg finansijskog izvještaja za 2018. godinu izvršena je i provjera realizacije preporuka datih u Izvještaju o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja za 2017.godinu.

“Revizijom Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja za 2018. godinu utvrđeno je da je subjekt revizije realizovao jednu preporuku, nije realizovao preporuke četiri preporuke, dok je dvije preporuke djelimično realizovao”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve