Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

POTVRĐENO PISANJE PORTALA AKTUELNO: Nevenka Ćirović konzulka Crne Gore u Srbiji

Generalni konzulat Crne Gore u Sremskim Karlovcima otvoren je 2015, kao drugi - pored odjeljenja koje radi pri ambasadi u Beogradu

Nekadašnja novinarka Radio televizije Crne Gore Nevenka Ćirović, koja je na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima bila na listi Demokratske Crne Gore, nova je generalna konzulka naše države u Sremskim Karlovcima.

Tom odluka Vlada je potvrdila pisanje portala Aktuelno iz avgusta ove godine.

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović je, kako je navedeno u odluci, predložio da Vlada Crne Gore postavi Nevenku Ćirović na dužnost generalne konzulke u Generalnom konzulatu Crne Gore u Republici Srbiji, sa sjedištem u Sremskim Karlovcima.

– U obrazloženju predloga je naveo da je članom 46 stav 2 Zakona o vanjskim poslovima propisano da generalnog konzula postavlja Vlada Crne Gore, na predlog ministra vanjskih poslova, a po dobijanju egzekvature, pa s tim u vezi, predlaže da Vlada Crne Gore postavi imenovanu na dužnost generalne konzulke u Generalnom konzulatu Crne Gore u Republici Srbiji, sa sjedištem u Sremskim Karlovcima – napisano je u odluci.

Vlada Crne Gore je, kako je navedeno, razmotrila i prihvatila navedeni predlog ministra vanjskih poslova i “saglasno svojim ovlašćenjima iz člana 46 stav 2 Zakona o vanjskim poslovima donijela rješenje o postavljenju generalne konzulke u Generalnom konzulatu Crne Gore u Republici Srbiji, sa sjedištem u Sremskim Karlovcima Nevenke Ćirović”.

Protiv ovog rješenja, kako je istaknuto, žalba nije dopuštena, “već se može tužbom pokrenuti upravni spor pred Upravnim sudom Crne Gore u roku od 20 dana od dana prijema rješenja”.

Generalni konzulat Crne Gore u Sremskim Karlovcima otvoren je 2015, kao drugi – pored odjeljenja koje radi pri ambasadi u Beogradu.

Konzulat fukcioniše kao stalna misija Crne Gore, gdje se zastupaju, štite i promovišu interesi države i pruža konzularna zaštita državljanima Crne Gore.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
bravušani
05.11.2021-20:22 20:22

e, što reći na ovo sem – pi!

TV_EU
05.11.2021-20:48 20:48

Ovu prostakusu za konzulku . Ova vlast boljih izbora i nema .

DDj
05.11.2021-23:51 23:51

E prava karijerna diplomatkinja!!!!

Tihana
06.11.2021-00:16 00:16

E pi nad piovima. Kako se gadura uvalila. Obraz kao đon.