Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Potpredsjednik URA-e: Imenovanje Višnjić neprimjeren čin

Postaviti na čelo vaspitno-obrazovne ustanove osobu pred kojom je bio pokrenut disciplinski postupak i zbog čega joj je prestao radni angažman u prosvjeti zaista je i više nego neprimjereno, poručuje Đurović

Imenovanje Rade Višnjić za v.d. direktorice Osnovne škole “Jugoslavija” u Baru neprimjeren je čin koji narušava vrijednosti građanske Crne Gore i države koja stremi ka potpunoj depolitizaciji i profesionalizaciji svog školstva, saopštio je Goran Đurović, potpredsjednik URE u ime barskog odbora ove partije.

On ističe da se ovim činom, još jednim u nizu, dodatno polarizuje društvo i ne radi u javnom interesu.

“Postaviti na čelo vaspitno-obrazovne ustanove osobu pred kojom je bio pokrenut disciplinski postupak i zbog čega joj je prestao radni angažman u prosvjeti zaista je i više nego neprimjereno. Još više jer je pomenuta oštro i grubo prekršila kodeks rada i ponašanja prosvjetnog radnika, zloupotrebljavajući učionicu i djecu”, ističe se u saopštenju Đurovića.

Oštro se, kako kaže, protive ovakvom imenovanju na čelo jedne od naših osnovnih škola u Baru.

“Očekujemo od svih činilaca vladajuće većine i predstavnika na izvršnim funkcijama da ne sprovode lošu praksu, politizaciju i nepotizam kada je riječ o javnom interesu, kao što je to radio prethodni režim”, zaključuje se u saopštenju Đurovića ispred barskog odbora URA.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
KLEMENTINA
19.07.2021-17:00 17:00

Mani se Djurovicu u r e ,nije ti mjesto s izdajnicima.Tvoje ideje su casne,za razliku od njihovih,pocevsi od onoga koji nezna ko mu je nudio tu sitnicu od 21 milion.Gle cuda koje postenje pa ”neznanca”odbio ,nebi on to za spas” obraza”.Tako se coek osjeca relaksirano i udise svjez vazduh.

borko
19.07.2021-17:25 17:25

Bijaše lo ovo oni nesuđeni ministar odbrane što ga ispališe deset minuta pred śednicu vlade. Ajde ne śekiraj se čoče, neće Adžić dozvolit da neko ponese školu u Čačak, jer bi uvažena profesorica Jelušić čudo učinjela…