Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Potpredsjednik podgoričke Bošnjačke stranke podnio ostavku: Opstrukcije i blokada od vrha partije

''Želim dati svoj lični doprinos na putu strukturnih reformi društva i stvaranju Crne Gore kao evropske, ekološke i građanske države, prateći političke trendove kod nas, a i širom Evrope'', poručio je Grbović

Potpredsjednik Odbora Glavnog grada Bošnjačke stranke Kemal Grbović podnio je ostavku na tu funkciju.

“Osjećam potrebu da zbog istomišljenika sa kojima sam dijelio i dijelim iste stavove i politička uvjerenja javno objavim da podnosim ostavku na mjesto potpredsjednika odbora BS Podgorica i sve funkcije u partiji. Neprihvatanje različitog mišljenja, neuvažavanja stavova i predloga koji dolaze od članstva i aktivista kao i neshvatanje aktuelne političke situacije, motivisali su me da svoje dalje političko djelovanje pokušam ostvariti u drugačijem političkom ambijentu”, naveo je Grbović.

Nekorektan odnos prema Odboru BS Podgorica, dodaje, kao jednom od najjačih i najznačajnijih organa Bošnjačke stranke kao i ignorisanje reformskih ideja i vizija koje su zastupali i predlagali članovi ovog odbora nailazili su na opstrukcije i blokadu od vrha partije.

“Imajući u vidu nastupajući kongres BS i očekivanja da u ovakvom nedemokratskom stranačkom ambijentu neće doći do neophodnih promjena, jer rukovodstvo partije (koje, osim zadržavanja privilegija i ostvarivanja ličnih interesa) nije zainteresovano da čuje glas naroda i ljudi koje zastupaju, kao ni članova koji su sebe ugradili u izvornu ideju stranke, ne shvata da vrijeme koje je pred nama neminovno zahtijeva moderne i savremene političare koji će razumjeti stvarne potrebe i probleme gradjana i adekvatno na njih odgovoriti”, istakao je Grbović.

Shvatajući političke procese koji se dešavaju u Crnoj Gori, reformu i demokratizaciju društva, navodi da cijeni da svi intelektualci, koji iskreno misle dobro građanskoj, multietničkoj Crnoj Gori, članici NATO saveza i kandidatu za članstvo u EU trebaju podržati progresivne, mlade i napredne snage koje se bore za ostvarivanje tog cilja i razbijanje stereotipa.

“Želim dati svoj lični doprinos na putu strukturnih reformi društva i stvaranju Crne Gore kao evropske, ekološke i građanske države, prateći političke trendove kod nas, a i širom Evrope”, poručio je Grbović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Vahid
18.05.2021-17:52 17:52

EEEEE Fala bogu sad u penziju da je srece sve staro penzionisat nije za staro celjade politika – omladinu osvjezit i prepustit da vladaju politikom ! NA MLADIMA SVET OSTAJE!!