Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Potporučnik Krivokapić ide u misiju na brod ratne mornarice Španije

Potporučnik Krivokapić će u misiji boraviti do šest mjeseci, gdje će obavljati štabne dužnosti u okviru Komande snaga u vodama Indijskog okeana i Adenskog zaliva

Načelnik Generalštaba VCG brigadni general Milutin Đurović, primio je danas potporučnika Miloša Krivokapića, pripadnika Mornarice VCG povodom upućivanja u pomorsku misiju EU NAVFOR Atalanta, na brod Ratne mornarice Kraljevine Španije ESPS „Navarra“.

Potporučnik Krivokapić će u misiji boraviti do šest mjeseci, gdje će obavljati štabne dužnosti u okviru Komande snaga u vodama Indijskog okeana i Adenskog zaliva.

“Upućivanjem oficira VCG u Komandu operacije EU NAVFOR Atalanta, Crna Gora potvrđuje svoju opredijeljenost da, učestvujući u mirovnim operacijama, aktivno sudjeluje u izgradnji i očuvanju mira i bezbjednosti na svim meridijanima”, saopšteno je iz MO.

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore istakao je značaj učešća naših mornaričkih oficira u navedenoj operaciji i, u skladu sa starom pomorskom tradicijom, potporučniku Krivokapiću poželio uspjeh i mirno more, uz očekivanje da Crnu Goru predstavlja na najbolji mogući način, kako i dolikuje jednom oficiru.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve