Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Poslušajte dio policijske akcije na Cetinju: ”Čuli smo u podnožju šenlučenje iz vatrenog oružja, drugoga nije bilo”

Bošković je pustio na sjednici audio snimak na kojem se čuje komunikacija načelnika CB Podgorica Gorana Jokića sa jednim od službenika na terenu

Član Odbora Predrag Bošković je na saslušanju čelnika bezbjednosnog sektora povodom dešavanja na Cetinjju kazao je da je očigledno da ova Vlada nije Vlada države Crne Gore već srpske Crkve.

“To je bilo očigledno juče, kao i mnogo puta do sada”, naveo je Bošković.

Kazao je da nije čuo od zvaničnika ko je komandovao policijom na Cetinju.

“Da li je upotrebu suzavca i specijalnih jedinica dao gospodin Brđanin ili ministar ili kao što se medijima moglo čuti da je komandni lanac zaobiđen i da je umjesto njih dvojice, koji su dali negativnu procjenu da se ustoličenje obavi na drugom mjesto, komandi preuzela druga lica. To je jedno pitanje, drugo pitanje je od koga su prijetili nemiri. Da li od jednog bezbjednosno interesantnih lica koji su se nalazili u manastiru ili od građana Cetinja”, kazao je Bošković.

Dodao je da ja glavna namjera izvještaja Uprave policije prikrivanje komandnog lanca.

Bošković je kazao da je izvještaj nepotpun, jer se ne navodi da li je pucano na policiju na Belvederu.

Bošković je pustio na sjednici audio snimak na kojem se čuje komunikacija načelnika CB Podgorica Gorana Jokića sa jednim od službenika na terenu.

Na snimku se čuje sljedeće:

-Kako je došlo do upotrebe oružja na vašu jedinicu? Jedino kad smo intervenisali “Morača 1” čuli smo u podnožju šenlučenje iz vatrenog oružja, drugoga nije bilo – čuje se na snimku.

To, kako je kazao Bošković, govori koliko je bilo pucanja na policiju.

Bošković je kazao da Vlada nema kredibilitet jer je, kako je kazao, Vučić vuče kako njemu odgovara.

“Da je tako svjedoči i to što partrijarh nije još ustoličen a Joanikije je morao biti ustoličen kako bi se podjele produbile”, naveo je Bošković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve