Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

POSLJEDICE ODAVANJA PODATAKA Zbog Vukšićevih zlonamjernih brljotina zapadni partneri povlače obavještajce iz Crne Gore!?

Vukšić je svojim aktivnostima nanio toliko štete ne samo našoj Agenciji za nacionalnu bezbjednost (ANB) već i zapadnim partnerima koji već pakuju svoje obavještajce zbog otkrivanja identiteta dvojice operativaca. Zapadne službe su svjesne da ako je Vukšić otkrio identitet dvojice agenata, onda postoji opasnost da budu razotrkiveni i svi ostali operativci koji djeluju u Crnoj Gori. Stoga je očekivano da dolazi do dislociranja

Skandalozno, velezdajničko ponašanje direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejana Vukšića ostaviće teške posljedice na ugled Crne Gore kod zapadnih NATO partnera, koji sudeći prema informacijama do kojih je došao portal Aktuleno već povlače konkretne poteze u cilju zaštite svojih interesa.

Kako saznaje portal Aktuelno iz dobro upućenih izvora, nakon što je Vukšić prošlog petka na skupštinskom Odboru za bezbjednost i odbranu otkrio imena dvojice operativaca obavještajne službe države članice NATO, zapadni partneri su već reagovali i naložili da se počne sa dislociranjem njihovih operativaca iz Crne Gore.

Podsjetimo, Vukšić je, kako su nagovjestili pojedini poslanici u Skupštini, otkrio imena dvojice agenata američke obavještajne agencije CIA i dvojice crnogorskih operativaca ANB, koji su imali sastanak povodom djelovanja ruskih obavještajnih službi.

Partneri bježe iz Crne Gore

”Vukšić je svojim aktivnostima nanio toliko štete ne samo našoj Agenciji za nacionalnu bezbjednost (ANB) već i zapadnim partnerima koji već pakuju svoje obavještajce zbog otkrivanja identiteta dvojice operativaca. Zapadne službe su svjesne da ako je Vukšić otkrio identitet dvojice agnata da postoji opasnost da budu razotrkiveni i svi ostali operativci koji djeluju u Crnoj Gori, stoga je očekivano da  dolazi do dislociranja iz Crne Gore”, rekli su naši dobro upućeni izvori.

Vukšić i Abazović: Posljedice destruktivnog djelovanja ćemo tek osjetiti

Zapadni partneri, kako nam je rečeno, boje se da njihovi ljudi nijesu razotkriveni i da njihova imena nijesu proslijeđena obavještajnim službama drugih zemalja, prije svega ruskim.

”Ako su dvojica razotrkivena onda treba pretpostaviti da će i ostali biti razotrkiveni. Jer curenje podataka nije došlo iz nekog marginalog izvora, već od prvog čovjeka ANB-a, a zapadne službe nijesu toliko naivne da ne shvate da su svi provaljeni i da je ovo učinjeno namjerno. Jer Vukšić iako kompromitovan, zasigurno nije toliko naivan da napravi ovakvu glupost čisto slučajno, stoga je jasno da nije riječ o grešci, već o namjeri”, rekli su naši izvori.

Podsjetimo, predsjednik Atlantskog saveza Crne Gore Savo Kentera upozorio je ranije da je odavanje tajnih podataka dobro osmišljen plan kako bi se izvršila demontaža čitavog sektora bezbjednosti i tako otvorio prostor za infiltraciju onih kojima nikada mjesto ne bi moglo biti u državnim organima. Analitičari su takođe najavljivali da će odgovor NATO-a sigurno uslijediti, ali da neće biti eksplicitan.

Nemjerljiva šteta za ugled države

Nesumnjivo je da se ovdje radi o izuzetno ozbiljnom propustu i kršenju zakona koji će nanijeti nemjerljivu štetu Crnoj Gori, a razotkrio je svo licemerje i sklonost ka veleizdaji v.d. dikretora ANB-a Vukšića o čemu je portal Aktuelno, odnosno naš čitalac ”Profesionalac” u seriji tekstova upozoravao.

Što se tiče ugleda koji smo imali kod NATO partnera, on je poljuljan još kad je na portalu Aktuelno ”Profesionalac” počeo da objavljuje podatke o nepočinstvima i veleizdajničkim nastojanjima nove vlasti, a nakon petka i skandala u Skupšini, taj ugled je potpuno urušen. Nakon što su zapadni partneri počeli da povlače svoje ljude iz Crne Gore jasno je da je naša država pred NATO partnerima nemjerljivo kompromitovana i da ćemo teško povratiti ugled koji smo ranije imali.

Ovdje takođe treba postaviti pitanje objektivne odgovornosti potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića zaduženog za bezbjednosni sektor koji je direktno nadređen Vukšiću. Da li je Abazović iz čiste gluposti, naivnosti i neiskustva dozvolio da se ovakve subverzivne, destruktivne radnje odvijaju nesmetano u njegovom sektoru ili je i sam po nalogu neprijateljskih obavještajnih službi umješan u veleizdajničke radnje, ostaje da se vidi.

Bez obzira šta je u pitanju najmanje što treba očekivati u ovom slučaju od v.d. direktora ANB-a Vukšića, Abazovića, ali i premijera Zdravka Krivokapića je da istog časa podnesu ostavke zbog objektivne odgovornosti i spasu Crnu Goru daljeg blamiranja u međunarodnim krugovima.

B.Knežević

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
!!!
23.03.2021-12:40 12:40

Pa ocigledno su to i htjeli.Da ostanu samo ruski i srpski obavjestajci.Nego,mi cemo se pobrinut za njih.

Safet
23.03.2021-12:40 12:40

Daj da se skinu svi spijuni drzavni i neprijatelje pohapsit uz podrsku i pomoc USA-EVROPE da oslobodimo CRNU GORU OD OKUPATORA IZDAJNICKOG!!

Sara
23.03.2021-13:39 13:39
Reply to  Safet

Imas pravo Safete..nazalost,ova nova antidrzavna vlada ima sve u ruke..Policiju-Sudstvo-Vojnike..Blago nama..a kriva je i nasa poslednja vlada..sto nije ucvrstila temelje drzave CG,,sto nije zabranila antidrzavne..teroristicke politicke partie..sve su to propustili..teske mlakonje..Mi trebamo jos jednu radikalnu partiju..odlucnu..da sve ne gleda na EU…eu nas je upropastila..ona je vise saradjivala sa crtnicima..nego sa nama…a da ne pisem o ovim Ambasadama..pocev od Njemacke..trampofke..srbijanske..ruske..drugi se i ne cuju!

I Abazović
23.03.2021-14:24 14:24

Krivičnu prijavu treba podnijeti i protiv Abazovića. On je sve zakuvao protiv NATO, a usta su mu puna slatkorječivosti o NATO. Po onoj “Daj desni žmigavac a skreni lijevo” Po člani 369 KZ za ovo se dobija i do 15 godina “Spuža”. Đoko Orlandić

Safet
23.03.2021-16:01 16:01
Reply to  I Abazović

Polako ne treba zurit Abazovic mora odgovarat za svu stetu nanesenu CRNOJ GORI !!

U goste
23.03.2021-17:47 17:47

Mislim da je ovo i bio cilj Vuksicu. Cilj je da nas NATO sam izbaci. Drugi cilj, da EU kaze neozbiljni ste, za sad nema pristupanja EU. Na drugu stranu Vucic je naoruzan do zuba, NATA nema, EU nema….samo su Rysi tu a 7mi bataljon sprenan…..i evo je 1918-ta se ponavlja, i opet nikome nista……svijet cuti, kao sto je i onda cutao.

Sparta
25.03.2021-23:05 23:05

Neka bježe, sretan im put, ne vraćali se ovamo.