Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Poslanik DF-a amandmanima se izborio za veća ulaganja u opštinu Danilovgrad

Amandmanskim djelovanjem poslanika Bojovića, ocjenjuju iz DF-a, zasigurno će biti učinjen boljitak za građane Danilovgrada

Dragan Bojović je u ime kluba DF-a uspio da svojim amandmanskim djelovanjem na budžet Crne Gore obezbijedi sredstva u cilju poboljšanja kvaliteta života svojih sugrađana u opštini Danilovgrad, saopšteno je iz DF-a.

“Tako su na osnovu Bojovićevog amandmana obezbijeđena sredstva u državnom budžetu u visini od 450 hiljada eura u svrhu izgradnje sportske sale za potrebe fizičkog vaspitanja u JU Gimnazija „Petar I Petrović Njegoš“ u Danilovgradu, što je predstavljalo decenijski problem”, navode u saopštenju.

Riječ je, smatraju u DF-u, o jednoj od rijetkih gradskih škola u Crnoj Gori, koja dosad nije imala sportsku salu, već su učenici koristili i koriste nezagrijanu sportsku dvoranu Centra za kulturu Danilovgrad, udaljenu više stotina metara od škole, što je značajno otežavalo ukupan proces nastave.

“Da ne govorimo o tome koliko će nova sportska sala značiti ne samo učenicima i roditeljima ove škole, već i svim građanima Danilovgrada”, dodaju oni.

Bojović je, kako su naveli, takođe uspio da izdejstvuje da se obezbijede dodatna sredstva kako bi se korigovali tekući radovi na bulevaru Danilovgrad – Podgorica, i tako mještanima Danilovgrada omogućio adekvatniji pristup tom bulevaru. Naime, prema postojećem rješenju, nekoliko gusto naseljenih oblasti duž novog bulevara na teritoriji opštine Danilovgrad ostaju bez adekvatnog prilaza ovoj saobraćajnici, tako da mještanima novi bulevar ne olakšava, već otežava i značajno usporava svakodnevne aktivnosti.

Pomjeranjem jednog od planiranih kružnih tokova 400 metara naniže, na lokaciju kod motela „Pejović“, kao i izgradnjom još dva razdjelna ostrva na istoj putnoj trasi u mjestima Tomaševići i Plana.

“Problemi žitelja ovog kraja bili bi značajno redukovani. Stoga je u tu svrhu, reagovanjem poslanika Bojovića, obezbijeđeno dodatnih 130 hiljada eura iz budžeta Crne Gore”, kazali su iz te partije.

Amandmanskim djelovanjem poslanika Bojovića, ocjenjuju iz DF-a, zasigurno će biti učinjen boljitak za građane Danilovgrada.

“Bojović je ovog puta, zbog ušteda u budžetu, morao odustati od svog trećeg amandmana, koji se odnosio na rekonstrukciju starog puta Danilovgrad – Podgorica (izgradnja trotoara i zaštitne ograde od Danilovgrada do Spuža), kao i od još nekih urgentnih infrastrukturnih ulaganja u Opštini, ali će svakako u narednom periodu insistirati na obezbjeđenju finansijskih sredstava i po tim osnovama.

Između realnih i urgentnih potreba građana, poslanici DF-a su ove godine bili prinuđeni da biraju prioritete kako bi u opustošenim i osiromašenim opštinama obezbijedili kakva takva ulaganja. A ovo je tek početak, jer je neophodno mnogo rada i mnogo ulaganja kako bi se ispravili višedecenijski propusti i pustošenja bivšeg režima”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve