Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Poslanički klub DF: Ponižavajuće je za političare koji su rentirali Željka Ivanovića da im on nameće svoju politiku

Poslanički klub Demokratskog fronta (NSD, DNP, UCG, RP) donio je odluku o prestanku saradnje sa medijskim koncernom Vijesti, koji obuhvata sve medijske platforme ovog koncerna – televiziju, internet portal i štampano izdanje

Poslanički klub Demokratskog fronta (NSD, DNP, UCG, RP) donio je odluku o prestanku saradnje sa medijskim koncernom Vijesti, koji obuhvata sve medijske platforme ovog koncerna – televiziju, internet portal i štampano izdanje.

Ostatak saopštenja poslaničkog kluba Demokratskog fronta prenosimo u cjelosti:

Demokratski front je pokazao maksimalno razumijevanje za činjenicu da privatni medij nema obavezu da bude politički neutralan, a demonstrirali smo i veliku toleranciju za brojne primjere propagandnog djelovanja medijskog koncerna Vijesti, direktno uperenog protiv naše političke organizacije, ali i drugih institucija i organizacija pravoslavnog naroda u Crnoj Gori.

Informativni članci „Vijesti“ sve češće sadrže spinove i druge oblike podmetanja našoj političkoj organizaciji, ali i najvažnijoj nacionalnoj ustanovi našeg naroda SPC. U tim napadima prednjači suvlasnik „Vijesti“, Željko Ivanović, koji organizuje, koordinira i direktno se miješa u političke procese putem medijskog reketa, nedozvoljenog pritiska i propagandnih ucjena.

Iako nije učestvovao na izborima, već samo uzimao novac od učesnika izbora za iznajmljeni medijski prostor i plaćenu uređivačku politiku koju je tada prodavao na tržištu, on danas nama drži predavanja o tome kakvu bi politiku trebali da vodimo. Očigledno je pogriješio adresu jer takve odnose može da gradi sa nekim drugim, recimo Zdravkom Krivokapićem, a ne sa DF-om.

Smatramo da je krajnje ponižavajuće, ne samo za Crnu Goru, nego i za svakog političara koji je rentirao Željka Ivanovića da mu on određuje i nameće nekakvu njegovu politiku.

Željko Ivanović (LIJEVO, BEZ ŠEŠIRA), suvlasnik “Vijesti”, medijski reketaš 

Ova naša odluka rezultat je i uvažavanja sve brojnijih i glasnijih zahtjeva našeg članstva koje na društvenim mrežama već dugo vremena vodi bespoštednu borbu protiv propagande medijskog koncerna „Vijesti“.

Nakon što su „Vijesti“ i lobistički krugovi, koji nijesu učestvovali na izborima, jesenas izvršili otimačinu izborne pobjede slobodnim građanima Crne Gore, pa nametnuli politiku Željka Ivanovića preko ogromnog broj svojih ljudi koje su zaposlili u izvršnoj vlasti, sada već dominantno kreiraju odluke Vlade Crne Gore i premijera Krivokapića. Ti krugovi su presudno uticali na Zdravka Krivokapića da ne potpiše Temeljni ugovor sa SPC i ne ispuni obećanje koje smo dali građanima. Sramota je da smo dočekali da se Krivokapić ponaša kao Ivanovićev taster premijer!

Pozivamo sve naše opštinske odbore i ostale strukture, kao i slobodne građane, da ne koriste medijske proizvode Vijesti, a one koji ipak budu čitali i slušali o nama u Vijestima, neka obavezno sve plasirano provjere na zvaničnim stranicama Demokratskog fronta. Narušavanju demokratskih procesa i potkopavanju opšteg političkog konsenzusa u realizaciji Vijesti, svi demokratski politički subjekti moraju stati na put.

Izborna volja građana je neprikosnovena i neporeciva, i niko nema pravo da je zbog svojih političko-finansijskih interesa prekraja, ugrožava ili otima. Zato je ova odluka prije svega u cilju odbrane demokratije, integriteta DF-a i parlamentarne većine u Crnoj Gori. A Zdravka Krivokapića još jednom treba javno podsjetiti da je odgovoran onima koji su ga birali u Skupštini, a ne medijskom tajkunu Željku Ivanoviću.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BMX
12.06.2021-11:32 11:32

Braćo i sestre iz DF – a…
Nikada ne bisti bili vlast da “procrnogorska prosuverenisticka i gradjanska” URA nije uradila sta je uradila. A diskutabilno je i koliko vas podržavaju Demokrate …

Orlov krš
12.06.2021-12:00 12:00

Goveče ajde malo o sebi . Onako NEZAVISNO.

Bušite ih
12.06.2021-12:05 12:05

Ove kleronacionaliste ne komentarišem ali su mi i oni draži jer bar imaju karakter a i sa njima znaš na čem u si, u odnosu na pokvarenluk i lažnu demokratiju kreiranu po džepu tajkuna iz koncerna koji kolo vodi lažima i podvalama.

Valter
12.06.2021-14:52 14:52

Kako dobro razumiju ovaj dio oko RENTIRANJA!

Peki
12.06.2021-17:06 17:06

Jedina greška u svemu je to da DF još postoji…

okusi
12.06.2021-18:27 18:27

Bolje feta pipuna no cijeli goveđi but.