Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Skupština raspravlja o produženju rada Odbora

Poslanici raspravljaju o prijedlogu da rad Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva bude produžen do 18. decembra

Poslanici raspravljaju o prijedlogu da rad Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva bude produžen do 18. decembra.

Skupština Crne Gore

Podsjetimo, odlukom o formiranju Odbora bilo je predviđeno da izborni zakoni budu završeni do 15. Oktobra. Rok je zatim produžen do 15. novembra.

Drugi produžetak rada Odbora dogovoren je u petak na sjednici Kolegijuma, a prijedlog su procesiurali poslanici Ivan Brajović i Genci Nimanbegu.

U obrazloženju je navedeno da se predloženom izmjenom želi omogućiti da Odbor, u dodatnom vremenu, pripremi i podnese Skupštini na usvajanje zakone i druge akte.

Poslanica Željka Savković pristupila je posebnom klubu poslanika kazao je predsjednik Skupštine Ivan Brajović, prije početka rasprave o produženju rada odbora.

Poslanik Neđeljko Rudović kazao je na početku zasijedanja da je uputio pitanja ministru prosvjete Damiru Šehoviću u vezi sa profesoricom Jasminkom Milošević.

“Da li ste gospodine Brajoviću zatražili hitne korake da se zaštiti dostojanstvo ne samo ove profesorice. Ministar Šehović nije odgovorio na moja pitanja”, kazao je Rudović.

Brajović je kazao da sačekaju da dobij sve informacie jer su zatečeni takvim tvrdnjama profesorice Milošević.

“Ono što mi je poznato je da je riječ o odličnom prosjetnom radniku”, kazao je Brajović.

Kada je posrijedi produženje roka rada Odbora Brajović je kazao da su prinudjeni da još jenom produže rok, te da ne treba licitirati nikada rokovima.

“Privremeni odbor je formiran na paritetnoj osnovi. Pred odborom je važan zadatak. Ukoliko želimo da unaprijedimo izborni ambijent onda možemo da završimo u dogledno vrijeme. Treba da pokažemo dovoljno ozbiljnosti”, kazao je Brajović.

To produženje roka je sasvim dovoljno da se zavrsi posao, ali sigurno kratko ako ne postoji želja”, poručio je Brajović.

Poslanik DPS-a Nikola Rakočević kazao je da je produženje roka sa 15. novembra na 18. decembar mogao da predloži bilo ko od poslanika ko želi dogovor.

“Ttako da vjerujem da će svako ko želi da se vlast i opozicija dogovore o ovom pitanju i glasati za ovu odluku o produženju roka”, samtra Rakočević.

Rakočević je kazao da mu je žao što dio opozicije nije u  Odboru, misleći na DF.

“Spremni smo da prihvatimo sva rješenja i opozicije i naravno rješenja poslanika vlasti koja su sistemska i konstruktivan za ukupno unaprjedjenje izbornog zakonodavstva.Medjutim ono što nijesu sistemska rješenja, ono što nije primjenjivo u praksi, to jednostavno nije realno da bude prihvaćeno”, kazao je Rakočević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve